DSC 0503Danes se je Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, v Parizu udeležil zasedanja izvršnega odbora Evropske federacije investitorjev in uporabnikov finančnih storitev (BetterFinance), na katerem so obravnavali številna aktualna vprašanja, med drugim tudi postopke povezane s »škandalom VolksWagen« in postopki, ki se vodijo v imenu oškodovanih investitorjev, delničarjev in uporabnikov, potencialno pa tudi dobaviteljev, za kar se VZMD že dlje časa zavzema.

Zasedanju izvršnega odbora Better Finance sledi Generalna skupščina, na kateri se je Predsedniku VZMD pridružil še član Strokovnega sveta VZMD, ddr. Tadej Kotnik. Na predlog VZMD so namreč ena od osrednjih tem tokratne Generalne skupščine tudi »bail-in« bank v EU, pri čemer je bila ob nedavnih primerov v Italiji posebna pozornost namenjena edinstvenim primerom razlastitev v Sloveniji.

Pogovor s Predsednikom VZMD 13 12 2015V okviru generalne skupščine sta tako predstavnika VZMD uglednim mednarodnim udeležencem še podrobneje predstavila dogajanja in postopke, povezane s primerom škandalozne razlastitve imetnikov delnic in obveznic slovenskih bank, vključno z zadnjimi dogodki pred Velikim senatom Sodišča EU v Luksemburgu.

Sicer je Predsednik VZMD omenjeno tematiko obširneje predstavil tudi v sinočnem daljšem pogovoru, objavljenem včeraj na 3. programu Televizije Slovenija (VIDEO).