Karikatura11

VZMD nasprotuje predlogu Uprave in Nadzornega sveta družbe TELEKOM SLOVENIJE, d.d., da družba - kljub dobrim rezultatom - za leto 2023 sploh ne izplača dividend. Ob 47,1 mio € čistega dobička v letu 2023 (25 % večji kot v 2022) ter 66,5 mio € bilančnega dobička konec leta 2023, v VZMD zavračajo argument, da se dividend iz dobičkov leta 2023 ne izplačuje, ker bi to povzročilo obvezo vračila državne pomoči v višini 3,57 mio €. Združenje bo zato ob sklicu skupščine podalo nasprotni predlog, ki bo predvideval izplačilo dividende za leto 2023, skupaj z avgustovskim izplačilom dela dividende, ki ga družba delničarjem dolguje še za leto 2022.

Preberite več:

iekg18424

Od nedavnega sklica skupščine družbe INTEREUROPA, d.d., se na VZMD ponovno obračajo številni razočarani delničarji družbe, ki se s predlaganim umikom delnic z Ljubljanske borze ne strinjajo, še manj pa se jim zdi primerna višina predlagane denarne odpravnine za tiste, ki bi/bodo takšnemu sklepu nasprotovali. Do denarne odpravnine v višini 1,57 € na delnico bodo, glede na predlagani sklep, upravičeni le delničarji, ki bodo na skupščini glasovali proti umiku delnic z organiziranega trga (ali pa se skupščine ne bodo udeležili, ker jim je bila udeležba protipravno preprečena). Zato so se v VZMD odločili, da vsem delničarjem brezplačno ponudijo možnost, da jih na skupščini zastopa predstavnik VZMD ter jim tako omogoči, da glasujejo proti takšnemu sklepu tudi brez neposredne udeležbe.

Preberite več:

1704202412

Ob predsedovanju Belgije Svetu EU, v tem tednu Bruselj gosti številna ministrska srečanja in odmevne dogodke, pri čemer se Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, udeležuje kar treh: European Consumer Summit 2024, World Circular Economy Forum (WCEF 2024) ter Mednarodne konference Evropske federacije investitorjev in uporabnikov finančnih storitev (BETTER FINANCE). V Bruselj je pripotoval že včeraj in opravil posamezne sestanke z nekaterimi udeleženci omenjenih dogodkov, danes in jutri pa aktivno sodeluje v posebej intezivnem bruseljskem dogajanju.  

Preberite več:

1204202416

Včeraj je potekal celodnevni sestanek Strokovne posvetovalne skupine uporabnikov finančnih storitev pri Evropski komisiji (FSUG), katere član je tudi Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, kjer je aktivno sodelovala tudi Evropska komisarka za finančne storitve, finančno stabilnost in unijo kapitalskih trgov, Mairead McGuinness. Slednja je s strani članov FSUG prejela več vprašanj o najbolj perečih temah, ki zadevajo potrošnike, male vlagatelje ter majhna in srednje velika podjetja na področju finančnih storitev.

Preberite več:

kemofarmacija24

Minuli petek je potekala skupščina družbe KEMOFARMACIJA, d.d., kjer je bilo prisotnega 97,93 % kapitala z glasovalno pravico. Med drugim je bil sprejet sklep o delitvi 5.681.546,00 € bilančnega dobička, ki bo skoraj v celoti namenjen za izplačilo dividend v bruto vrednosti 6,45 €.

Preberite več:

halo operater bodi fer 25 3 24

VIDEO VZMD.tv z novinarske konference: https://youtu.be/gAhydt96hQI

Pogodbo s telekomunikacijskim operaterjem ima podpisano praktično vsak polnoletni državljan RS, zato ni dvoma, da smo odvisni od svojega ponudnika telekomunikacijskih storitev. Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je že v preteklosti pogosto opozarjala na neupravičene dvige naročnin na storitve operaterjev. Slednji so pozive večinoma ignorirali, zato so se v ZPS odločili, da se pridružijo kolektivnim odškodninskim postopkom, ki jih je zoper telekomunikacijske operaterje sprožil VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov. Oboji so namreč ocenili, da je to žal edina možnost za prekinitev problematičnih praks, ki škodujejo interesom slovenskih potrošnikov in kršijo potrošniške pravice.

Preberite več:

HALO OPERATER

V ŽIVOwww.youtube.com/live/u6p_yVzxPOg

Danes ob 11:00 se bo pričela novinarska konferenca, kjer bo VZMD, v sodelovanju z Zvezo potrošnikov Slovenije (ZPS), predstavil:

1. novosti glede poteka kolektivnih odškodninskih postopkov zoper TELEKOM SLOVENIJE, A1 Slovenija, TELEMACH in T-2, zaradi oškodovanja blizu 1,5 mio naročnikov, v skupni vrednosti več kot 250 mio € (www.kolektivno-varstvo.si);

2. vključitev partnerja - Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS), ki že vrsto let opozarja na problematične prakse telekomunikacijskih operaterjev, ki škodujejo interesom slovenskih potrošnikov in kršijo potrošniške pravice;

3. začetek skupne kampanje »HALO, OPERATER! BODI FER.«, s katero bosta partnerja ozaveščala potrošnike o spornih praksah telekomunikacijskih operaterjev in možnostih, kako lahko potrošniki podprejo VZMD in ZPS pri njunih prizadevanjih.

Na vprašanja novinarjev bodo odgovarjali: predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, predsednica ZPS, ga. Breda Kutin, pravnica ZPS, ga. Petra Lovišček, odvetniki ga. Petra Jereb, g. Domen Peperko in g. Matjaž Titan.

DOGAJANJE v ŽIVO si oglejte na povezaviwww.youtube.com/live/u6p_yVzxPOg

Preberite več:

BSCC22032024

V Ljubljanskem hotelu Lev je danes potekala konferenca Britansko–Slovenske gospodarske zbornice (BSCC) z naslovom »How Can Green Finance and Insurance Secure a Greener Future?«. Zbrane so uvodoma nagovorili Luka Vesnaver, Predsednik BSCC, Boštjan Vasle, Guverner Banke Slovenije, in Nj. Eksc. Tiffany Sadler, Veleposlanica Združenega Kraljestva v Sloveniji. Sledile so okrogle mize z domačimi in tujimi strokovnjaki - med drugimi Predsednik uprave NLB, Blaž Brodnjak, Predsednik uprave Triglav Skladi, Benjamin Jošar, Podpredsednik za trajnostne kapitalske trge pri Barclays Investment Bank, Luke Davies, Vodja za trajnostne finančne inovacije pri City of London Corporation, Felicity Hall, Direktorica Združenja bank Slovenije, Stanislava Zadravec Caprirolo, Direktorica Združenja hrvaških bank, Tamara Perko, in številni drugi.

Preberite več:

AGIS 003

Na Okrajnem sodišču na Ptuju se je  z razglasitvijo oprostilne sodbe minuli teden zaključila glavna obravnava v kazenski zadevi zoper obdolženega, mag. Kristjana Verbiča, ki ga je kot zasebna tožilka preganjala Agnesa Kudić Stemberger, direktorica družbe AGIS TECHNOLOGIES, d.d., in direktorica večinskega lastnika AKAI, d.o.o., sicer v lasti ciprske družbe - poštnega nabiralnika - WIRKEON TRADING LTD. Okrajna sodnica Marija Krajnc je po treh letih sodnega postopka in številnih narokih mag. Verbiča v imenu ljudstva oprostila vseh obtožb, med drugim, da naj bi zasebno tožilko razžalil ter ji v obraz kričal »MALIM DELNIČARJEM STE UKRADLI MILIJONE €!«

Preberite več:

agis1403202401

Na Okrajnem sodišču na Ptuju se je z razglasitvijo oprostilne sodbe včeraj zaključila glavna obravnava v kazenski zadevi zoper obdolženega, mag. Kristjana Verbiča, ki ga je kot zasebna tožilka preganjala Agnesa Kudić Stemberger, direktorica družbe AGIS TECHNOLOGIES, d.d., in direktorica večinskega lastnika AKAI, d.o.o., sicer v lasti ciprske družbe - poštnega nabiralnika - WIRKEON TRADING LTD. Okrajna sodnica Marija Krajnc je po treh letih sodnega postopka in številnih narokih mag. Verbiča v imenu ljudstva oprostila vseh obtožb, med drugim, da naj bi zasebno tožilko razžalil ter ji v obraz kričal »MALIM DELNIČARJEM STE UKRADLI MILIJONE €!«

Preberite več:

Več prispevkov