stol induplati

Na današnji skupščini družbe Stol, d.d. Kamnik, je bilo prisotnega 98,26 % kapitala z glasovalno pravico. Skupščine se je udeležil tudi strokovni sodelavec VZMD, Žiga Kinkopf, ki je poleg Združenja zastopal tudi delničarje vključene v Delniško OPORO. Delničarji so potrdili vse s sklicem predlagane predloge, tudi o uporabi bilančnega dobička, ki je konec leta 2016 znašal 1.737.157,97 € in ostaja nerazporejen. VZMD je pri tej točki sicer podal nasprotni predlog, po katerem bi se za dividende namenilo praktično ves bilančni dobiček, oz. 9 € bruto na delnico.


Vsi prvotno predlagani sklepi so bili potrjeni tudi na skupščini družbe Induplati, d.d., kjer je bilo prisotnega 94,41 % kapitala z glasovalno pravico. Tudi v tem primeru je VZMD podal nasprotni predlog, po katerem bi se za delitev dividend, v višini 7,00 € bruto na delnico, namenila večina bilančnega dobička, ki je konec minulega leta znašal 1.747.685,24 €. O  nasprotnem predlogu se ni glasovalo, saj je bil pred tem sprejet prvotni predlog, po katerem bilančni dobiček ostaja nerazporejen. Delničarji so se seznanili tudi s potekom mandata članoma Nadzornega sveta, pri čemer so kot predstavnika kapitala za nov mandat ponovno imenovali Aleksandra Jereba, seznanili pa so se tudi s ponovnim imenovanjem Viktorja Marinška, za predstavnika delavcev v Nadzornem svetu.

Na skupščini družbe Kompas International d.d., je bilo prisotnega 97,68 % kapitala z glasovalno pravico. Delničarji so se seznanili z bilančnim dobičkom, ki je konec leta 2016 znašal 20.794,65 € in ostaja nerazporejen. Soglasno so bili sprejeti tudi sklepi o razrešnici Upravi in Nadzornemu svetu ter sklep o spremembi statuta. 

www.vzmd.si – več o VZMD – Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv – preko 300 video prispevkov

www.investo.si – več o programu Invest to Slovenia – investo.si

www.investo.international – več o mreži 65 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev – investo.international