investicijske priložnosti v sloveniji 2017

Med 11. in 13. septembrom bosta v ljubljanskem Cankarjevem domu potekala mednarodna investicijska konferenca in sejem »Investicijske priložnosti v Sloveniji«. Slovenija bo na konferenci predstavila svoje najboljše projekte ter ukrepe, s katerimi skuša ustvarjati prijazno okolje naložbam, odstranjevati ovire in mobilizirati javne in zasebne vire.



Konferenco organizira družba ABC nepremičnine s partnerji, med katerimi so poleg VZMD še  javna agencija SPIRIT Slovenija, Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje v Bruslju (SBRA), Advantage Austria, Eko sklad, Mestna občina Maribor, Circular Change ter številna podjetja. Tako VZMD, kot partner konference, s svojima mednarodnima poslovno-investitorskima programoma - Invest to Slovenia (investo.si) in International Investors` Network (investo.international), vabi vse člane in partnerje, da se konference udeležijo. Zainteresirani se lahko na konferenco prijavijo preko povezave: www.slovenia2017.com/en/#ticket, za aktivno sodelovanje na investicijskem sejmu pa preko Informacijske pisarne VZMD, kjer lahko pridobijo tudi 10 % popust na kotizacijo.

Na konferenci bo svoje znanje in izkušnje z udeleženci delilo 38 strokovnjakov, med drugimi prof. dr. Mojmir Mrak, redni profesor na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, dr. Peter Hasslacher, direktor agencije Advantage Austria, dr. Draško Veselinovič, Predsednik SBRA, Igor Lah, direktor nepremičninskega sklada CEEREF, Nevenka Kržan, Senior partnerka KPMG v Sloveniji, ter številni drugi.

Kot vabljeni govorec bo na konferenci sodeloval tudi Predsednik VZMD in član Izvršnega odbora Evropske federacije investitorjev in uporabnikov finančnih storitev (Better Finance), mag. Kristjan Verbič, ki bo predstavil mednarodna poslovno-investitorska programa VZMD: investo.si in investo.international ter Better Finance. Kot je za konferenco izjavil mag. Verbič: »Pri investicijah pogosto pozabimo na domače vlagatelje, ki bi jih morali bolj ceniti in motivirati. Medtem ko imamo Slovenci na bančnih računih preko 20 milijard €, z dejanji kot so ukinjanje registrskih računov in izbrisi bančnih delnic in obveznic, uničujemo lasten kapitalski trg in zaupanje vanj. Ob besedah dobrodošlice tujim investitorjem moramo poskrbeti predvsem za okolje in razmere, v katerih se bodo dejansko tako tudi počutili.«

Sicer je VZMD na istem mestu - v avli Cankarjevega doma - natanko pred 5 leti organiziral konferenco investo Expo (VIDEO www.youtube.com/watch?v=YiF7e7m2jPo),  v okviru največjega mednarodnega srečanja predstavnikov investitorjev Investors` Week (VIDEO www.youtube.com/watch?v=dkb7dg-wwko), z udeležbo preko sto predstavnikov investitorjev iz 55 držav.

www.vzmd.si – več o VZMD – Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv – preko 300 video prispevkov

www.investo.si – več o programu Invest to Slovenia – investo.si

www.investo.international – več o mreži 65 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev – investo.international