Sinoči je v klubu Cankarjevega doma potekal tradicionalni prednovoletni sprejem uprav udeležencev slovenskega finančnega trga v organizaciji Ljubljanske borze, d.d, in KDD, d.d. Dogodka, kjer je Ljubljanska borza podelila nagrade najboljšim borznim družbam in članom Borze, se je udeležil tudi predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič. S podelitvijo nagrad je Borza izkazala priznanje družbam, ki so dosegle najboljše rezultate v več različnih kategorijah v okviru opazovanega obdobja enega leta. Prejemniki so Zavarovalnica Triglav, Unior, Cinkarna Celje in Alta Invest. Predstavniki VZMD so se sprejema udeleževali tudi v preteklih letih, leta 2011 (VIDEO) in 2012 (VIDEO) pa je VIDEO reportaže pripravila tudi VZMD.tv.

V večernih urah se je kot partner slavnostnega dogodka, po povabilu predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva (DSHR), dr. Boža Dimnika, predsednik VZMD mudil v Kristalni dvorani SMELT-a, kjer je potekal svečan sprejem ob 25-letnici DSHR. Dogodka so se udeležili številni ugledni gostje iz politične, gospodarske, kulturne ter širše javne sfere, med njimi dr. Milan Brglez, predsednik Državnega zbora RS, dr. Ernest Petrič, nekdanji predsednik Ustavnega sodišča Slovenije, dr. Ciril Ribičič, nekdanji ustavni sodnik, dr. Ivo Josipović, nekdanji predsednik Republike Hrvaške, Budimir Lončar, diplomat, preko videokonference pa je udeležence iz Pekinga pozdravil tudi Stipe Mesić, nekdanji predsednik Republike Hrvaške in zadnji predsednik Predsedstva SFRJ.


Sorodne VIDEO REPORTAŽE:

Prednovoletni sprejem Ljubljanske borze ter podelitev nagrad Portal - Četrtek, 20.12.2012

Podelitev nagrad Ljubljanske borze in komentar ministra za finance o referendumu za državni holding - Četrtek, 20.12.2012


www.vzmd.si – več o VZMD – Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv – preko 300 video prispevkov

www.investo.si – več o programu Invest to Slovenia – investo.si

www.investo.international – več o mreži 65 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev – investo.international