http://4d.rtvslo.si/arhiv/na-tretjem/174536418

Danes ob 15:00 uri bo na 3. programu Televizije Slovenija še zadnja ponovitev oddaje »Sredin gost: Kristjan Verbič«, ki je bila premierno predvajana (VIDEO: http://4d.rtvslo.si/arhiv/na-tretjem/174536418) v prazničnem času, pred natanko tednom dni. Iz VZMD zato vabijo k ogledu daljšega pogovora med voditeljico Vido Petrovčič in predsednikom VZMD, mag. Kristjanom Verbičem, kjer je strnjeno in izčrpno predstavljena dejavnost VZMD - tako pri zaščiti pravic in interesov manjšinskih delničarjev v Sloveniji, kakor tudi v mednarodnem prostoru, preko poslovno-investitorskih programov VZMD - ter nekatere najvidnejše aktivnosti Združenja v 13 letih od ustanovitve.

V pogovoru je mag. Verbič med drugim predstavil uspešno shemo »Delniška OPORA« pri VZMD (VIDEO) ter neuspešna prizadevanja za njeno ukinitev s strani finančne industrije (VIDEO). Tako je preko »Delniške OPORE« samo v zadnjem letu dni svoje delnice prodalo preko 1.000 delničarjev, ki so za svoje – deklarirano in v očeh mnogih ničvredne ‒ delnice skupno prejeli krepko čez 250.000,00 €.

Opozoril je tudi na številne odprte in zaključene postopke, povezane z iztisnitvami malih delničarjev, ki se pogosto vlečejo vrsto let. Samo v zadnjem letu dni je tako VZMD po sodni in izvensodni poti zagotovil dodatno izplačilo za več kot 8.800 iztisnjenih malih delničarjev, v skupnem znesku preko 550.000,00 €.

Mag. Verbič je predstavil še prenekatere aktivnosti Združenja, povezane s škandalozno razlastitvijo imetnikov delnic in obveznic slovenskih bank leta 2013 (VIDEO), ter na žalost manj poznana, a še kako intenzivna, mednarodna poslovno-investitorska programa VZMD: Invest to Slovenia ‒ investo.si in International Investors' Network ‒ investo.international, v okviru katerih so za partnerje in člane izpeljali odmevne predstavitve poslovnih priložnosti in slovenskih investicijskih potencialov v več kot 90 mestih, preko 50 državah, na petih kontinentih.

Z voditeljico sta se dotaknila tudi raznovrstnih pritiskov na VZMD in njegove sodelavce ter desetletne sage in zakulisja v primeru Velana, kjer je bil mag. Verbič celo obsojen na pogojno zaporno kazen (VIDEO) … 


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 70 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev - investo.international