Danes je 37.769 delničarjev Aktive prejelo pismo, s katerim predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič obvešča, da je nizozemska Aktiva Holdings presegla 90% in bi utegnila izpeljati iztisnitev malih delničarjev. VZMD poziva v priloženi delničarski sporazum.

 

 

Z današnjim dnem je na naslove vseh 37.769 preostalih delničarjev Aktive Invest, d.d., prispelo pismo VZMD - Vseslovenskega združenja malih delničarjev. Z njim jih predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, na podlagi sklepa Izvršilnega odbora obvešča o aktualnem dogajanju v zvezi z Aktivo Invest, d.d., ter pomembnem dejstvu, da je večinski lastnik, nizozemska družba Aktiva Holdings, B.V., presegla 90 % delež v Aktivi Invest, d.d., kar pomeni, da bi utegnila izpeljati iztisnitev malih delničarjev.

 

 

 

Predstavniki VZMD so v preteklih dneh od uprave družbe Aktiva Invest, d.d., sicer prejeli zagotovila, da iztisnitev trenutno ni načrtovana, saj je ta odvisna od odločitve večinskega lastnika. Hkrati je VZMD v vednost prejela zahtevo nekaterih malih delničarjev, da jih glede na okoliščine večinski lastnik izplača po pošteni ceni. Zato VZMD želi zagotoviti izvedbo ustrezne cenitve ter oblikovanje poštene cene za delnico Aktive Invest, d.d. - tako v primeru iztisnitve, kot v primeru zahtev malih delničarjev po izplačilu po pošteni ceni.

 

 

 

VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov si bo prizadevalo, da bi v primeru iztisnitve ali izplačila malih delničarjev dosegli ceno, ki bi močno presegala dosedanjo tržno ceno ter presegla tudi knjigovodsko vrednost delnice. Zato vse delničarje Aktive Invest, d.d., poziva, da sklenejo  delničarski sporazum in pristopijo k Vseslovenskemu združenju malih delničarjev ter se pridružijo Sekciji malih delničarjev družbe Aktiva Invest pri VZMD. "Le skupaj, z združeno kapitalsko močjo lahko zagotovimo, da bi iz družbe izstopili po pošteni ceni oz. za svoje delnice v Aktivi Invest, d.d, prejeli optimalni znesek," je izpostavil mag. Kristjan Verbič ter zaključil pismo s stavkom:

 

 

 

"Naj vas na koncu ponovno spomnimo, da smo v preteklem letu, v imenu združenih malih delničarjev - prav zaradi organiziranega skupnega nastopa v okviru VZMD, v številnih primerih preprečili sprejem odločitev, ki bi bile v škodo malih delničarjev, ter uspeli doseči rešitve ali cene v prid malim delničarjem."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Značke: iztisnitev