Predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič je na nadzorni svet in upravo Poslovnega sistema Mercator, d.d., naslovil apel za čim prejšnji sklic skupščine delničarjev. Vsi pogoji za sklic so bili namreč izpolnjeni že konec februarja, ko je nadzorni svet potrdil letno poročilo za leto 2008 in predlog uporabe bilančnega dobička. Predsednik VZMD je ob tem izpostavil tudi, da »odlaganje sklica skupščine zaradi morebitnega čakanja na konsolidacijo lastniške strukture Mercatorja ni primerno, še posebej, ker je v zaostrenih ekonomskih okoliščinah izplačilo dividend malim delničarjem toliko bolj pomembno.« To izpričujejo tudi številni klici in vprašanja malih delničarjev Mercatorja, ki se obračajo na Informacijsko pisarno VZMD, je še dodal mag. Verbič.

Na podlagi številnih klicev in vprašanj malih delničarjev Poslovnega sistema Mercator, d.d. - v okviru VZMD pa tudi kot pooblaščenec 2.400, 2.441 in 2.583 malih delničarjev na skupščinah (od leta 2006 dalje) - je predsednik VZMD na nadzorni svet in upravo družbe naslovil predlog ter hkratni apel, da v čim krajšem možnem času skličeta redno letno skupščino delničarjev. V tem težkem gospodarskem letu je namreč izplačilo dividend malim delničarjem toliko bolj pomembno, v dopisu navaja mag. Verbič ter dodaja, da odlaganje sklica skupščine, zaradi morebitnega čakanja na konsolidacijo lastniške strukture Poslovnega sistema Mercator, d.d., ni primerno.

Vsi pogoji za sklic skupščine so bili namreč izpolnjeni že konec letošnjega februarja, s tem, ko je nadzorni svet potrdil letno poročilo za leto 2008 in predlog uporabe bilančnega dobička. Zato naj se skliče skupščina, ki bo odločala o navedenem predlogu ter o ostalih predvidenih točkah dnevnega reda, apel zaključuje predsednik VZMD.
Značke: skupščina