Včerajšnje skupščine družbe DOM-TITAN, d.d., sta se udeležila le glavni delničar, francoski DOM SECURITY (98,67 %), ter Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, ki je poslovodstvu družbe zastavil številna vprašanja. Družba ima 111 malih delničarjev, skupščin pa se zadnji dve leti udeležuje le VZMD oz. mag. Verbič. Po tem ko je družba še lani izkazovala 728.459,88 € bilančnega dobička na stanje konec leto 2016 - pri čemer so delničarji ostali brez dividend - se je včeraj skupščina seznanila z le 151.315,68 € bilančnega dobička ob koncu leta 2017. Ob tem je posebej zbodel v oči podatek, da je družba v letu 2017 ustvarila čisto izgubo v višini 577.144,20 €, medtem ko je leto pred tem ustvarila čisti dobiček v višini 512.741,76 €.

Po vprašanju Predsednika VZMD o možnostih donosov za male delničarje in perspektivi v primeru vztrajanja pri lastništvu delnic družbe, je Predsednik uprave Lorenzo Tacchino pojasnil, da še vsaj 3 ali 4 leta ni moč pričakovati izplačila dividend, saj mora družba najprej sanirati cca. 2 milijona € veliko finančno luknjo. Hkrati je izpostavil rast EBITA v letu 2017 in višjo amortizacijo, prav tako pa je opozoril na ustvarjene rezervacije za plačilo davka v višini 1,2 milijona € (po nasvetu revizorja), zaradi česar bo v letošnjem letu 1 milijon € terjatev za odloženi davek odpravljen, kar predstavlja enkratni dogodek. Dodal je še, da je družba investirala v dva nova stroja v skupni vrednosti 1,2 milijona € ter da so optimistični glede novih projektov, ki jih pričenjajo v letošnjem letu.  

Skupščina je sprejela vse s sklicem predlagane sklepe, pri čemer se odločanje o uporabi bilančnega dobička prenese v naslednja poslovna leta, za revizorja za leto 2018 pa je bila ponovno imenovana družba Deloitte revizija, d.o.o.


 

Sorodno sporočilo:

DOM-TITAN – ponovno brez dividend, VZMD z nasprotnim predlogom ter napovedjo izpodbijanja tudi zaradi sklepa o uporabi francoskega jezika; MERCATOR – pričetek 24. skupščine - četrtek, 15.06.2017


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 75 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev