Na današnji skupščini Donit Tesnit je, zaradi spornega sklepanja o iztisnitvi malih delničarjev in cenitev, pooblaščenec malih delničarjev, sekretar VZMD Rajko Stankoviæ, napovedal izpodbojno tožbo.

 

 

Mali delničarji napovedali izpodbojno tožbo na skupščini Donit Tesnit, d.d.,

 

 

 

Skupščina DONIT TESNIT, d.d., dne 3. april 2007, ob 9.00 uri, v prostorih družbe. Namen skupščine je iztisnitev 142 malih delničarjev, ki imajo 56.366 delnic oz. 9,84 % lastništva in plačilo denarne odpravnine v višini 6,41 EUR.

 

 

 

Prisotnih je bilo 539.034 delnic od 572.700 vseh delnic oz. 94,12 % osnovnega kapitala oz. ob zmanjšanju tega za lastne delnice (2.343 na dan 31. 3. 2007) je z glasovalno pravico prisotnega 94,5 % kapitala.

 

 

Po uvodni ugotovitvi prisotnosti je izvoljeni predsednik skupščine Kristjan Anton Kuntarič potrdil dejstvo, da ima večinski delničar GSKT, d.d., na dan 31. 3. 2007 v lasti 513.991 delnic, kar pomeni 89,748 % od vsega osnovnega kapitala.

 

 

Sekretar VZMD Rajko Stankoviæ, kot pooblaščenec malega delničarja Donit Tesnit, opozori, da ZGD-1 v 384. členu govori o 90 % vsega kapitala in ne 90 % vsega kapitala zmanjšanega za lastne delnice. Predsednik uprave mag. Tomaž Berločnik pove, da razpolaga s pravnim mnenjem, ki tako tolmačenje dovoljuje in tudi tolmačenje predsedujočega skupščini odvetnika Kristjana Antona Kuntariča je bilo enako. Ker smo mnenja, da je dikcija 384. člena ZGD-1 v tem primeru jasna, je v zvezi z tem vprašanjem Rajko Stankoviæ - sekretar Združenja napovedal izpodbojno tožbo.

 

 

Po zaključku predstavitve primerne cene 6,41 EUR je na izrecno vprašanje g. Uroš Marter pooblaščenec GSKT, d.d., povedal, da ni bilo od cenitve, ki je bila opravljena avgusta 2006, nobenih poslovnih dogodkov, ki bi vplivali na cenitev, kar pa po informacijah sekretarja VZMD Stankoviæa ne odgovarja dejanskemu stanju.

 

 

Sekretar VZMD Rajko Stankoviæ je glede na dostopne informacije povedal, da je po izdelani cenitvi bila prodana poslovna stavba nasproti tovarne (po grobi oceni je vredna vsaj 2.000.000,00 EUR), kar verjetno pomembno spremeni dejstva iz cenitve avgusta 2006.

 

 

Nesporno dejstvo pa je tudi, da so se po izdelani cenitvi določene delnice kupovale po znatno višji ceni, kot je podana na skupščini. Zato v zvezi z cenitvijo in primerno ceno napove izpodbojno tožbo.

 

 

Sklep o iztisnitvi malih delničarjev je bil izglasovan z 95,35 % večino prisotnih, proti pa je bilo 4,65 % prisotnih malih delničarjev.

 

 

Notarka Majda Lokovšek potrdi, da je v notarskem zapisu zapisana napoved izpodbojnih tožb.

 

 

Po skupščini sekretar VZMD pove, da je DELNICA d.o.o. le par dni pred skupščino vznemirjala lastnike delnic po telefonu in jim ponujala »velikodušnih 2,5 EUR«, kar je kar 3,89 EUR manj od podanega predloga (6,41 EUR). Predsednik uprave in predstavnik večinska lastnik sta zanikala, da bi bila naročnika akcije in sta se javno distancirala od te ponudbe ter želita izvedeti kdo je bil naročnik tako zavajajočega telefonskega komuniciranja.

 

 

Značke: iztisnitev