V Bruslju se je danes odvijala pomembna Generalna skupščina Evropske federacije investitorjev (EFI EuroInvestors), katere polnopravni član je tudi VZMD. Na njej so predstavniki asociacij investitorjev iz Evropske Unije odločali o spremembah Statuta, Generalnemu direktorju in Odboru direktorjev. V slednji, najvišji organ Evropske federacije investitorjev je bil, po predhodni nominaciji in potrditvi predloga na Odboru direktorjev, danes dodatno izvoljen še predstavnik Slovenije, predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič, in sicer za triletni mandat.

»Z veseljem in vso resnostjo prevzemam to dodatno odgovornost, ki odraža predvsem izjemno priznanje najvplivnejših asociacij delničarjev in investitorjev v Evropski uniji. Te imajo, tako pri sprejemu v članstvo, še posebej pa pri volitvah svojih najvišjih predstavnikov, zelo ostre standarde in kriterije, kar objektivno odraža ugled, ki ga uživa VZMD ter percepcijo naše vloge in dosežkov v zadnjih petih letih, pri izrazito nepristranskih, pomembnih in vplivnih mednarodnih organizacijah,« je izvolitev komentiral nov član Odbora direktorjev Evropske federacije investitorjev Verbič.

Poleg mag. Verbiča so člani Odbora direktorjev EFI še Jella Benner-Heinacher in Christiane Hölz (Nemčija: DSW - Deutsche Schutzvereinigung für Wertpapierbesitz), Jean Berthon in François Perrin-Pelletier (Francija: FAIDER - Fédération des Associations Indépendantes de Défense des Epargnants pour la Retraite), Paul W. J. Coenen (Nizozemska: VEB - Vereniging van Effectenbezitters), Jofre Farres (Španija: ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros) in Ernesto Fiorillo (Italija: Consumatori Associati).

Generalne skupščine in spremljajočega programa se je udeležil tudi predsednik VZMD, medtem ko so odmevno srečanje ter spremljajoče dogodke tudi tokrat (nazadnje 4. 6. 2010 v Madridu) izkoristile nekatere slovenske delniške družbe in institucije, ki so vključene v samostojni program VZMD: investo.si (Invest to Slovenija). V okviru programa investo.si je namreč junija 2008 v Ljubljani potekala prva mednarodna investitorska konferenca in odtlej slovenske delniške družbe in institucije lahko - poleg predstavitev na spletnem portalu www.investo.si, posredovanja promocijskih materialov ipd. - vzpostavijo tudi neposredne stike s predstavniki Evropskega združenja delničarjev (Euroshareholders), Evropske federacije investitorjev (EFI EuroInvestors) in Svetovne federacije investitorjev (WFIC - World Federation of Investors Corporations) ter drugim navzočim pri spremljajočih dogodkih.

Nekaj relevantnih poročil VZMD.TV - odmevno mednarodno srečanje investo.si (3. del od štirih) v Ljubljani, 19. - 21. 6. 2008 (1. del od štirih) ter investitorski srečanji v Sofiji in Varšavi junija 2009: