mesar anton iz kamnika

Danes je v Kamniku (na sedežu obvladovane družbe Meso Kamnik, d.d.) potekala skupščina družbe Farme Ihan, d.d., ki se jo je skušal udeležiti tudi delničar VZMD, preko zakonitega zastopnika, mag. Kristjana Verbiča. Kljub dejstvu, da je VZMD pravočasno prijavil udeležbo, je varnostna služba - po besedah varnostnika Milana Maučeca na podlagi izrecnega navodila Direktorja družbe Davida Skornška in prek njegove tajnice - Predsedniku VZMD že na vhodu v poslovno stavbo preprečila dostop na samo skupščino.

V VZMD ob tem izražajo zaskrbljenost, saj vse kaže, da so pod večinskim lastništvom državne Družbe za upravljanje terjatev bank (95 %), razmere na področju korporativnega upravljanja ter odnosa do delničarjev v Farmah Ihan še slabše od katastrofalnih, kakršne so bile pred dobrim desetletjem. Leta 2006 je namreč družbo skušal prevzeti takratni management, ob mizerni ceni za delnico, čemur so se mali delničarji družbe v okviru VZMD organizirano zoperstavili. Takrat je VZMD prvič od ustanovitve formiral tudi Delničarski sporazum, preko katerega je 217 malih delničarjev svoje delnice prodalo boljšemu ponudniku, ki je po večmesečnih pogajanjih s strokovnimi sodelavci VZMD ponudil več kot 3-kratnik cene, ki jo je sprva ponujal management. Tako je pred izvedbo prodaje pomembnega deleža združenih malih delničarjev VZMD pripravil zbor, ki ga je skušal preprečiti takratni direktor Farm Ihan Marko Višnar. Slednji je na zbor delničarjev prišel nepovabljen in obdan z varnostniki ter svaril delničarje pred prodajo najboljšemu ponudniku …

Očitno se razmere v Farmah Ihan tudi po vstopu državne DUTB ter preostalih le 17 delničarjih niso bistveno spremenile. O današnjem namernem onemogočanju ter nedopustnem posegu v pravice delničarja je VZMD že obvestil Nadzorni svet in večinskega lastnika (državno DUTB), preučuje pa tudi druge pravne možnosti in ukrepe zoper škandalozno ravnanje uprave Farm Ihan.


Sorodna sporočila:

ZADOVOLJNI in SOGLASNI mali delničarji Farm Ihan - Petek, 06.10.2006

Zbor malih delničarjev vsled sprejema ponudbe za odkup paketa delnic - Sreda, 04.10.2006

Mali delničarji FARM IHAN o PONUDBI ZA ODKUP paketa delnic - Sobota, 30.09.2006

PONUDBA ZA ODKUP DELNIC FARM IHAN - Petek, 29.09.2006

Razburljiva skupščina FARM IHAN - Četrtek, 21.09.2006

Zbor malih delničarjev Farm Ihan - Sreda, 16.08.2006


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 65 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev