Nasprotni predlog Terme Olimia 30062017 front

Včeraj je v Novem mestu potekala skupščina družbe Gozdno gospodarstvo Novo mesto, d.d., kjer so delničarji odločali o uporabi 3.393.222,11 € bilančnega dobička, pri čemer sta Uprava in Nadzorni svet predlagala delitev dividend v višini 0,70 € bruto na delnico, oz. skupno 194.400,50 €. Skupščina je podelila razrešnico upravi in Nadzornemu svetu  ter za revizorja za leto 2016 imenovala družbo DINAMIC, d.o.o.

Skupščinski petek pa se je pričel v Podčetrtku, s skupščino  družbe Terme Olimia d.d., kjer je bilo prisotnega 64,96 % kapitala z glasovalno pravico. Skupščine se je v imenu VZMD udeležil član Strokovnega sveta VZMD, dr. Andro Ocvirk, ki je zastopal tudi delničarje vključene v Delniško OPORO. Delničarji so se seznanili z Letnim poročilom za leto 2016 ter bilančnim dobičkom, ki znaša 5.204.953,86 €. Prvotni predlog Uprave in Nadzornega sveta ni predvideval delitve dobička, zato je VZMD podal nasprotni predlog za delitev dividend v višini 0,49 € bruto na delnico, torej enako kot prejšnje leto. O Nasprotnem predlogu delničarji niso glasovali, saj je bil pred tem sprejet prvotni predlog. Ob te je bilo pojasnjeno, da zaradi investicij, družba letos in prihodnje leto ne bo izplačevala dividend, za tem pa naj bi za dividende namenjala polovico bilančnega dobička.

V nadaljevanju skupščine so delničarji podelili razrešnico Upravi in Nadzornemu svetu ter se seznanili s potekom mandata štirim članom Nadzornega sveta. Na predlog Nadzornega sveta so delničarji v Nadzorni svet imenovali Tadejo Čelar, Marka Tišmo in Bernardo Babič, po Nasprotnem predlogu Slovenskega državnega holdinga (SDH) pa namesto prvotno predlaganega Dušana Žičkarja, še Zlatka Vilija Hohnjeca. Za pooblaščeno revizijsko družbo za leto 2017 je bila imenovana družba RATING d.o.o.

V Mariboru se je odvijala tudi skupščina družbe Elektro Maribor, d.d., na kateri so se delničarji seznanili z Letnim poročilom družbe za leto 2016, ter 4.069.836,02 € bilančnega dobička, ki ga bo družba po predlogu Uprave in Nadzornega sveta, praktično v celoti namenila za delitev dividend v višini 0,121769 € bruto na delnico. Delničarji so Upravi in Nadzornemu svetu podelili razrešnico za leto 2016, za revizorja za leto 2017 pa je bila imenovana družba RATING, d.o.o. Za konec so delničarji imenovali še novega člana Nadzornega sveta, ki je po nasprotnem predlogu SDH postali David Klarič.

Današnji skupščinski petek se bo nadaljeval s popoldanskimi skupščinami družb Luka Koper, Mlinotest, Intereuropa in Nika Brežice, ki bodo potekale sočasno. Več o poteku pomembnih skupščin v prihodnjem sporočilu in poročilih predstavnikov VZMD. 


www.vzmd.si – več o VZMD – Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv – preko 300 video prispevkov

www.investo.si – več o programu Invest to Slovenia – investo.si

www.investo.international – več o mreži 65 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev – investo.international