Brazilija 2012 - delegacija

V okviru priprav na obisk gospodarske delegacije ob obisku predsednika Vlade RS, gospoda Janeza Janše, v Sao Paulu in Riu (Brazilija), se je predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, včeraj v prostorih Državnega zbora RS udeležil okrogle mize »Slovenija in zeleno gospodarstvo (Rio +20 in Slovenija)«, ki sta jo organizirala Ministrstvo za zunanje zadeve in Svet za varstvo okolja RS. Na okrogli mizi so številni kredibilni razpravljavci namenili pozornost predvsem straškim priložnostim Republike Slovenije v kontekstu trajnostne zelene gospodarske politike, ki predstavlja enega prevladujočih trendov globalne in razvitih ekonomij. Pri tem je bilo izpostavljeno, da so mnoge slovenske gospodarske družbe na področju zelenih tehnologij zelo uspešne tudi v globalnem merilu ter da žal še premalo uspemo izkoristiti naravne danosti Slovenije. Pri tem ne kaže prezreti predočenega dejstva, da t. i. Bio gospodarstvo, torej vse v okviru dela z obnovljivimi viri, na ravni EU zagotavlja 9 % vseh delovnih mest ter kar 17 % BDP na ravni EU.   

Obisk predsednika Vlade RS v Sao Paulu - spremljala ga bo močna gospodarska delegacija, v katero se vključuje tudi VZMD - bo potekal v sodelovanju z brazilskimi partnerji (glavni soorganizator je FIESP - Zveza industralcev države Sao Paulo, ena najmočnejših gospodarskih organizacij v Braziliji), je namenjen predvsem vzpostavitvi stikov z ustreznimi brazilskimi sogovorniki in potencialnimi partnerji.

Medtem ko bo udeležba delgacije v Rio de Janeiru vezana na konferenco OZN o trajnostnem razvoju RIO+20 in spremljevalne dogodke. V okviru konference bo se odvijal politični dialog s področja zelene industrije (OVE), inovacij in seznanitev s svetovnimi trendi na tem področju (tudi v luči inputa za razvoj teh tehnologij prihodnosti v Sloveniji). S tega vidika je konferenca dobra priložnost za mreženje, seznanitev z novostmi na področju zelenih tehnologij in širjenje idej.

Predstavniki VZMD se v delegacijo vključujejo predvsem iz naslova svojega programa investo.si, ki med 19. in 23. septembrom v Sloveniji pripravlja s partnerji izjemen dogodek »Investors’ Week«, skupaj s Svetovno federacijo investitorjev (WFI), Evropskim združenjem delničarjev (Euroshareholders) in Evropsko federacijo uporabnikov finančnih storitev (EuroFinuse) - gre za največje srečanje predstavnikov investitorjev v svetovnem merilu (preko 100 predstavnikov z vsega sveta), ki samo v Evropi neposredno predstavljajo več kot 4 milijone individualnih investitorjev.

Tako se bodo v Sloveniji, poleg številnih predstavnikov 55 nacionalnih združenj delničarjev in investitorjev, mudili tudi izvršni direktor WFI, Roger H. Ganser (ZDA), predsednik WFI, Jean-Pierre Paelinck (Belgija), podpredsedniki WFI, Frank Fumio Kaneko (Japonska), Robert Dannenberg (Brazilija) in Aldo Sicurani (Francija), podpredsednik Ruske zveze investitorjev, Aleksey Smirnov, predsednica Euroshareholders, Jella Benner-Heinacher (Nemčija), generalni sekretar Euroshareholders in izvršni direktor EuroFinuse, Guillaume Prache (Belgija), podpredsednika Euroshareholders, Günther Mårder (Švedska) in Jan Maarten Slagter (Nizozemska), predsednik Evropske zveze finančnih svetovalcev in finančnih posrednikov, Vincent J. Derudder (Luksemburg), ter številni drugi.

Oglejte si kratko predstavitev v priloženem dokumentu ter VIDEO POSNETEK z mednarodne konference »Bled Forum«, na katerih so ugledni udeleženci izrazili močan interes za »Investors’ Week«, posebej zgovoren pa je VIDEO POSNETEK z mednarodne konference na Bruseljski borzi, kjer je omenjeni dogodek k udeležbi navdušil vplivne predstavnike investitorjev in evropskih institucij. V nadaljevanju sledi še nekaj relevantnih VIDEO REPORTAŽ VZMD.TV in investo.tv o intenzivnih mednarodnih dejavnostih VZMD in programa investo.international

K sodelovanju in predstavitvi v okviru »Investors' Week« ter na dvodnevni investicijski konferenci in sejmu »investo Expo« - 20. in 21. 9. 2012, predvidoma v ljubljanskem Cankarjevem domu - so vabljeni vsi gospodarski subjekti in institucije iz Slovenije, regije in širše, da izkoristijo izjemno priložnost tudi za udejanjanje in širitev njihovih interesov ter poslovnih načrtov.

 


Sorodne VIDEO REPORTAŽE in prispevki:

VIDEO REPORTAŽA - na Dnevu slovenskega kapitalskega trga Ljubljanske borze sta se že tretje leto predstavila tudi investo.si in VZMD - tokrat s poudarkom na mednarodnem investicijskem srečanju »investo Expo« (Ljubljana, april 2012)

VIDEO REPORTAŽA - o obisku predstavnika Misije Mednarodnega denarnega sklada (MDS) na sedežu VZMD (Ljubljana, april 2012)

VIDEO REPORTAŽA - investo.si in VZMD se letos že tretjič predstavljata na sejmu Kapital 2012 (Ljubljana, april 2012)

VIDEO REPORTAŽA - tudi ugledni udeleženci mednarodne konference ”Bled Forum” izrazili močan interes za ”Investors’ Week” med 19. - 23. septembra v Ljubljani (Bled, april 2012)

VIDEO REPORTAŽA - »Investors' Week 2012«, ki bo septembra v Ljubljani, k udeležbi navdušil vplivne predstavnike investitorjev in evropskih institucij tudi na Mednarodni konferenci na Bruseljski borzi (Bruselj, Gent, Ljubljana, marec 2012)

VIDEO REPORTAŽA - ugledni udeleženci dveh blejskih mednarodnih konferenc ”India and Slovenia as Business Partners” in ”CloudForum” izrazili močan interes za”Investors’ Week”, septembra v Ljubljani (Bled, marec 2012)

VIDEO UTRINKI - Predsednik Svetovne federacije investitorjev (WFIC) na ljubljanskem Nebotičniku najavil največje mednarodno srečanje predstavnikov investitorjev, ki ga v 2012 v Sloveniji organizirajo z VZMD, ter podelil nagradi»Delničarjem prijazna družba« in »Smeli borzni koraki« (Ljubljana, december 2011)

VIDEO REPORTAŽA ter VIDEO COMMENTARY o uradnem in prijateljskem obisku direktorja EuroInvestors in sekretarja Euroshareholders, častnega gosta VZMD na obeh osrednjih investitorskih sejmih v Sloveniji, v luči programa investo.si in mednarodnih dejavnosti VZMD (Ljubljana, april 2011)

VZMD.TV - sekretar Euroshareholders in direktor EuroInvestors od jutri v Ljubljani častni gost VZMD / investo.si na obeh osrednjih investitorskih sejmih (Gospodarsko razstavišče in Hotel Mons) ter na obisku sedeža družbe Mercator, kjer bo z upravo govoril tudi o sodelovanju v projektu EuroVote (Ljubljana, april 2011)

VZMD.TV - utrinki z včerajšnje prireditve Dan slovenskega kapitalskega trga (Ljubljana, maj 2010)

 


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv- preko 215 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si