Vabilo novinarjem na konferenco,na kateri bo prvič predstavljen program tridnevnega srečanja evropskih in svetovnih organizacij delničarjev in investitorjev v Ljubljani,program Generalne skupščine in samostojni program investo.si v organizaciji VZMD.

 

investo.si_logotip.JPG

 

Spoštovani,

 

 

 

vabimo vas na novinarsko konferenco

VZMD - Vseslovenskega združenja malih delničarjev,

ki bo v torek, 27. maja 2008, ob 13. uri,

na sedežu VZMD, Salendrova 4,

v Ljubljani.

 

 

Mag. Kristjan Verbič,

predsednik VZMD

 

ter

 

dr. Miran Mejak in dr. Ludvik Toplak,

 

predsedujoča programskemu odboru tridnevnega srečanja evropskih in svetovnih organizacij delničarjev in investitorjev v Ljubljani

 

 

 

bosta predstavila program in goste na srečanju evropskih in svetovnih organizacij delničarjev in investitorjev ter Generalne skupščine Evropskega združenja delničarjev (Euroshareholders), ki od 19. do 21. junija potekal v Ljubljani.

 

 

 

Namen tridnevnega srečanja je predstavitev slovenskega gospodarstva in naložbenih, poslovnih in strateških možnosti v Sloveniji, srednji in jugovzhodni Evropi in navezovanje pomembnih stikov.

 

Predstavljena bo tudi spletna stran investo.si, ki jo načrtujemo kot portal in enega osrednjih virov o možnostih in prednostih investiranja ter poslovnega delovanja v Sloveniji.

 

 

 

Vljudno vabljeni!

 

 

Prosimo vas, da svojo udeležbo potrdite Vesni Stanič na elektronski naslov vesna.stanic@pristop.si ali na telefonsko številko 01/ 23 91 422.

Srečanje evropskih in svetovnih organizacij delničarjev in investitorjev v Ljubljani


 

Predstavitev srečanja


 


Vseslovensko združenje malih deležnikov bo med 19. in 21. junijem 2008 v Ljubljani organiziralo Srečanje evropskih in svetovnih organizacij delničarjev in investitorjev, ob tem pa bo potekala tudi Generalna skupščina Evropskega združenja delničarjev (Euroshareholders), ki se je bodo udeležili tudi najvidnejši predstavniki Svetovne federacije investitorjev (WFIC - World Federation of Investors Corporations) in številni strokovnjaki, med njimi avtoriteti dr. Erhard Busek in dr. Giorgio Dominese.


 


V okviru Srečanja evropskih in svetovnih organizacij delničarjev in investitorjev ter njihovega tridnevnega bivanja v Sloveniji, bo v petek, 20. junija 2008, potekala skupščina Euroshareholders, medtem ko bo sobota, 21. junija 2008, posvečena prvi konferenci investo.si, ki bo tujim investitorjem nudila možnosti spoznavanja investicij in poslovnih priložnosti v Sloveniji. Sočasno nastaja tudi spletni portal investo.si, ki bo predstavljal enega izmed osrednjih virov informacij o možnostih in prednostih investiranja ter poslovnega delovanja v Sloveniji.


 


Glavna gosta na srečanju bosta dr. Erhard Busek, koordinator Pakta za stabilnost jugovzhodne Evrope, ki bo predstavil specifične vidike investiranja v jugovzhodni Evropi, ter dr. Giorgio Dominese, koordinator Centralne vzhodnoevropske mreže univerz (CEEUN - Central Eastern European University Network), ki bo predaval na temo ekonomskih in političnih vidikov ter o investicijskih rizikih na globalni ravni v današnjem finančnem okviru. Aktivno sodelovanje pri projektu so potrdili tudi predstavniki Vlade Republike Slovenije in tako se bosta srečanja s svojim prispevkom udeležila tudi finančni minister dr. Andrej Bajuk in gospodarski minister mag. Andrej Vizjak.


 


V okviru predstavitev razvojnih potencialov in možnostih investiranja v Sloveniji, srednji in jugovzhodni Evropi, se bodo predstavili najvidnejši domači in tuji predstavniki gospodarstva. Udeležence bo v petek sprejel in gostil na slavnostni večerji na Ljubljanskem gradu ljubljanski župan Zoran Jankoviæ, tuji gostje tridnevnega srečanja pa bodo imeli pa možnost ogleda nekaterih turističnih destinacij Slovenije, ki jih bo organizirala Slovenska turistična organizacija (STO).


 


Namen gospodarskega srečanja je kar najbolje izkoristiti priložnost za predstavitev slovenskega gospodarstva, naložbenih, poslovnih in strateških možnosti v Sloveniji, srednji in jugovzhodni Evropi ter slovenskemu gospodarstvu omogočiti navezavo pomembnih stikov. Obe združenji, WFIC in Euroshareholders, sta namreč ugledni mednarodni instituciji, ki združujeta vplivne investitorje, ekonomiste in mnenjske voditelje na nacionalnih in mednarodnih ravneh.


 


Euroshareholders je združenje evropskih organizacij delničarjev. Ustanovljeno je bilo leta 1992 in združuje 29 organizacij iz držav Evropske unije in 5 izven EU. Svetovna federacija investitorjev (WFIC) pa je bila ustanovljena že leta 1960 kot svetovna federacija klubov investitorjev in danes združuje 20 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev s celega sveta.

Značke: mednarodno