Iskra Mehanizmi logo

Pravkar se je v Lipnici zaključila skupščina družbe Iskra Mehanizmi Holding, d.d., na kateri je bilo prisotnega 66 % kapitala z glasovalno pravico. Skupščine se je udeležil tudi član Strokovnega sveta VZMD, dr. Andro Ocvirk. Delničarji so se seznanili z bilančnim dobičkom za leto 2016, ki znaša 1.000.471,88 € ter potrdili delitev dividend v višini 4,20 € bruto na delnico. Na skupščini je bil sicer podan nasprotni predlog za delitev dividend v višini 5,00 € bruto na delnico, ki pa ni bil potrjen. Kljub nasprotnemu predlogu družbe HD + d.o.o., je bila potrjena razrešnica Upravi družbe in Nadzornemu svetu. Za revizorja družbe za leto 2017 je bila imenovana družba BAKER TILLY EVIDAS, družba za revizijo in svetovanje, d.o.o. Med predstavitvijo letnega poročila družbe so bila zastavljena številna vprašanja delničarjev, nekateri odgovori pa bodo podani v mesecu dni.


Delničar HD + d.o.o. je že pred skupščino podal Nasprotni predlog, s katerim je predlagal zamenjavo prvotno predlagane predsedujoče skupščini, Mojce Lukanič, ter zamenjavo verifikacijske komisije, čemur je nasprotoval glavni delničar Zafina d.o.o. (58,59 %). Delničar HD + d.o.o. je zahteval tudi dopolnitev dnevnega reda in sicer z dopolnitvijo posebne revizije, ki je bila izglasovana že na skupščini septembra lani in s katero nameravajo preveriti posle družbe v zadnjih 5 letih, ki so glede na določila ZGD lahko predmet posebne revizije.

Danes poteka tudi skupščina družbe Inles d.d. Bilančni dobiček družbe za poslovno leto 2016 znaša 20.301,50 € in ponovno ostaja nerazporejen, za revizijsko družbo pa je predlagana družba RESNI, revizija in svetovanje d.o.o. Sicer so delničarji na lanski skupščini izglasovali umik delnic z borze, čemur je takrat nasprotoval le Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, in upravi zastavil številna vprašanja v zvezi s spornim umikom delnic z borze.

Skupščina družbe Gozdarstvo Grča, d.d., Kočevje, ki je bila sklicana za včeraj, je bila preklicana. Glede na prvotni sklic skupščine, bi delničarji odločali o povečanju osnovnega kapitala družbe s stvarnim vložkom, z namenom izvedbe finančnega prestrukturiranja družbe. V sklicu skupščine je bilo predvideno, da bo družba GH Holding d.d. vplačala nove delnice s prenosom svojih terjatev do Gozdarstva Grča d.d. Prednostna pravica obstoječih delničarjev, bi bila ob tem izključena.


www.vzmd.si – več o VZMD – Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv – preko 300 video prispevkov

www.investo.si – več o programu Invest to Slovenia – investo.si

www.investo.international – več o mreži 65 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev – investo.international