Bistvene ugotovitve in pobude VZMD v zvezi z aktualnim dogajanjem okrog PS Mercator.

 

VZMD je v zadnjih sistematično zbiralo in uspelo pridobiti precej relevantnih informacij v zvezi z aktualnim dogajanjem okrog Poslovnega sistema Mercator. Med drugim smo bili seznanjeni tudi z indici in podatki, da naj bi se marsikaj razjasnilo tekom današnjega dne.

Glede na to in dejstvo - da si VZMD prizadeva (tako kot doslej) odzivati promptno, a vendar domišljeno in usklajeno - smo se z izjavo za javnost odločili počakati.

Zdaj želimo izpostaviti naslednje bistvene ugotovitve ter pobude:

Tudi v primeru Mercatorja je usklajeno in strokovno podprto delovanje malih delničarjev edina pot za dosego optimalnega rezultata. Kaže namreč, da je v dogajanje vpletenih več interesnih skupin, z željo po pridobivanju oz. povečevanju lastniškega deleža, kar malim delničarjem lahko koristi.

Zato pozivamo male delničarje Mercatorja, da se v okviru VZMD povežejo in združijo svoje interese. Združenje v skladu s svojim poslanstvom pripravljeno nudi vso razpoložljivo infrastrukturo in strokovno pomoč. Poleg tega pa - ob ustrezni stopnji interesa in volje malih delničarjev Mercatorja - načrtujemo formiranje pogajalske skupine za dosego maksimalne cene delnice.

V takšnem primeru je s prodajo delnic vsekakor smiselno počakati. Ob tem želimo opozoriti male delničarje pred prenagljenimi odločitvami ter različnimi dvomljivimi ponudbami, ki se v takšnih okoliščinah praviloma razmahnejo.

 

predsednik VZMD

mag. Kristjan Verbič

 

Posebni pooblaščenec VZMD za Mercator

>Marjan Somrak