Na današnji skupščini družbe Maksima holding, d.d., je bilo prisotnega zgolj 0,18 % celotnega kapitala družbe, oz. vsega 11.745 delnic, pri čemer je bil največji in odločilni delničar Dežman Andrej, ki ga je zastopal Bojan Fink, sicer Predsednik Nadzornega sveta družbe. Ob tem čudi dejstvo, da se na skupščino ni prijavil največji delničar FB Investicije, d.o.o. - v stečaju, oz. stečajna upraviteljica Tatjana Rupel. Sicer se je skupščine udeležilo le še 8 delničarjev, od skupaj 24.357, med njimi BPH, d.o.o., ki ga je zastopal Sašo Čačič, Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD), ki ga je zastopal mag. Kristjan Verbič, in pa mag. Nikolaj Abrahamsberg, Milena Štimac, Ivan Kranjc, Hermina Kilibarda, Peter Orožen in Ljudmila Podbreznik, ki jih je zastopal Gordan Šibić iz naslova zbiranja pooblastil Društva MDS. 

Edini razpravljavec na skupščini je bil mag. Verbič, ki je hkrati tudi edini glasoval proti razrešnici Predsednikoma Uprave v lanskem letu, g. Nastji Sušinskemu in g. Stevu Lekiču, ter članom Nadzornega sveta, tako da je bila vsem navedenim podeljena razrešnica z 99,83 % prisotnega kapitala. Predsednik VZMD je opozoril, da v sklopu letne skupščine družbe ni potrditve Letnega poročila ter prosil za dodatna pojasnila glede na dileme iz obsežne razprave na lanskoletni skupščini, v zvezi z nenavadnim predlogom sklepa tudi pod takratno točko 2 dnevnega reda, ki je ob obravnavi letnega poročila predvideval le razrešnico upravi in nadzornemu svetu, ne pa tudi porabe bilančnega dobička oz. kakršnekoli opredelitve finančnega stanja, pokrivanja izgube ipd. Poleg tega je mag. Verbič prosil tudi za dodatna pojasnila o obravnavi Letnega poročila na Nadzornem svetu družbe, dne 3. 5. 2013, ter opredelitev do perspektive Maksime holdinga, na kar je Predsednik Nadzornega sveta, Bojan Fink, odgovoril, da bo po oceni Nadzornega sveta družba obstala in poslovala, ključno vprašanje pa so tožbe zoper družbo in holdinga zoper druge, v prvi vrsti NLB, d.d. (zastavljene delnice družbe Istrabenz, d.d.), ki jo je ljubljansko Sodišče zavrnilo, oz. napotilo na sodišče v Frankfurtu.

Danes se bo VZMD udeležil še skupščine družbe Terme Čatež, d.d., kjer je podal Nasprotni predlog za izplačilo dividende v višini 5,00 € na delnico, in skupščine družbe KD Group, d.d., za katero je predstavnik Sekcije pri VZMD, Danilo Peteh, vložil Nasprotni predlog, vezan na umik prednostnih delnic.


Sorodna sporočila VZMD:

MAKSIMA HOLDING - nova škandalozna skupščina ter britje norcev iz 24.359 delničarjev ?! - Ponedeljek, 12.08.2013

MAKSIMA HOLDING - večinski lastnik (FB Investicije) v stečaju, družba na kolenih, predsednik uprave pa z 20.485 € bruto mesečne plače - Sreda, 29.08.2012

MAKSIMA HOLDING - zmanjšanje kapitala za 20 mio €, ob lanskoletnem dobičku 10 mio €, tudi namenjenih pokritju izgub - VZMD ni uspel z nasprotnim predlogom delitve dobička ter napovedal izpodbijanje sklepov - Petek, 29.06.2012

MAKSIMA HOLDING - razširitev tožbenega zahtevka VZMD - Četrtek, 13.01.2011

MAKSIMA HOLDING - danes glavna obravnava o izpodbojni tožbi VZMD - Sreda, 12.01.2011

ISTRABENZ - oster protest VZMD spričo nadaljevanja perverzne prakse ter poziv velikim delničarjem - Četrtek, 29.04.2010

Maksima Holding - VZMD TV po današnji skupščini - Torek, 14.07.2009

MAKSIMA HOLDING: VZMD vložil tožbo in predlog za zadržanje vpisa - Petek, 12.06.2009

ISTRABENZ in MAKSIMA HOLDING - nadaljevanje skupščinske sage - Ponedeljek, 08.06.2009


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 55 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev - investo.international