Večer, D.T., (P.L.T.), Čet, 03. dec.. 2015

Zbledeli sij Perutnine PtujKriminalisti včeraj pridržali štiri člane uprave Perutnine Ptuj z Romanom Glaserjem načelu, preiskava tudi v SI]
Včerajšnja prevzemna namera za nakup Perutnine Ptuj s strani SIJ še zdaleč ni tako odmevala kot preiskava NPU na sedežih Perutnine in SIJ na Ptuju in v Ljubljani. Opravili so tudi 13 hišnih preiskav. Pregledovali so opcijske pogodbe, ki so jih štirje člani uprave Perutnine (Roman Glaser, Nada Krajnc, Tone Čeh in Milan Čuš) kot večinski delničarji Holdinga PMP sklenili s SIJ.
Že v septembru in po uradni dolžnosti so sum kaznivega dejanja prekoračitve pooblastil sprožili pri ATVP, za očitano dejanje pa je zagrožena kazen do petih let zapora. Predsednik društva MDS Rajko Stankovič je izračunal, da bodo lastniki holdinga posredno za posamezno delnico Perutnine prejeli 14,24 evra, drugi delničarji Perutnine pa le osem evrov. Vse štiri člane uprave Perutnine so včeraj na sedežu podjetja pridržali za več ur, medtem ko v SIJ ni bilo pridržanih niti pri katerem od zaposlenih v SIJ ni bilo hišne preiskave, (dt, pit)
Medij: Večer
Rubrika: Naslovna stran
Avtorji: D.T., (P.L.T.)
Teme: mali delničarji
Datum: Čet, 03. dec.. 2015