• Medij: Primorski val

Na včerajšnji skupščini družbe Certa d.d., ki se je odvijala v večnamenskem centru v Cerknem, je bil, po tem, ko je s tega mesta že pred časom odstopil Zorko Golob, za novega nadzornika v družbi imenovan Borut Pirih, sicer direktor krovne družbe Certa Holding. Direktorica družbe Petra Borovinšek.



Petra Borovinšek

Na skupščini prisotni predstavniki tiskih malih delničarjev, ki pred leti niso vstopili v družbo pooblaščenko so preko Marte Deisinger podali nasprotni predlog, da bi za članico nadzornega sveta imenovali Petro Jermol. Predlog pričakovano ni bil sprejet, prav tako ne podoben predlog predsednika vseslovenskega združenja malih delničarjev Kristjana Verbiča.

Kristjan Verbič

Na sklep so bile, kot sporočajo s Certe, vložene izpodbojne tožbe, ki bodo del pravnih postopkov v nadaljevanju. Tudi sicer bodo v prihodnosti vse oči uprte v letno skupščino večinske lastnice Certe d.d. - Certe Holding. Ker se v javnosti veliko govori o nezakonitem imenovanju direktorja družbe Boruta Piriha, je včeraj to tezo odločno zanikal.

Borut Pirih

Ker revizija poslovanja družbe še poteka, Pirih ni želel govoriti o sami skupščini in njenih zaključkih, med drugim tudi ne o morebitnih dividendah, ki jih iz naslova poslovanja družbe pričakujejo lastniki, tudi mali delničarji.

Na sliki: nenavadno ostri ukrepi zavarovanja okolice skupščine večnamenskega objekta v Cerknem.