opoldnevnik

Ajdovski svetniki potrdili predlog župana

JANJA NOVOSELC: Ajdovski svetniki so na sinočnji seji potrdili predlog župana o prodaji občinskih deležev posameznih gospodarskih družbah. Tako bi se prihodnje leto Občina Ajdovščina umaknila iz lastništva ajdovske veterinarske ambulante in iz novogoriške družbe Vodovodi in kanalizacija. Prodaja občinskega deleža v Mlinotestu, pa je že uresničena. Ob tem podobne pogoje pričakujejo tudi Mlinotestovi manjšinski delničarji. Valter Pregelj.

 VALTER PREGELJ: Ker je družba Mlino, ki je v lasti vodilnih in zaposlenih v Mlinotestu, pridobila večinski delež ajdovske pekarske družbe, vložek občine ni več potreben, so že pred časom pojasnili v ajdovski občinski upravi. Občinski svet je prodajno pogodbo in samo prodajo tudi potrdil. 6,2 odstotni delež v Mlinotestu, za katerega je občina pred dvema letoma odštela 930 tisoč evrov, je zdaj odkupilo podjetje Mlino, ki se je edino prijavilo na razpis. Pojasnjuje ajdovski župan Tadej Beočanin prodajo teh delnic.

TADEJ BEOČANIN (ajdovski župan): Prodane so bile za ceno 4,75 evra, kar je 30 centov več od naše nabavne cene.

VALTER PREGELJ: In s to naložbo je občina zaslužila 300 tisoč evrov, dodaja župna Beočanin.

TADEJ BEOČANIN (ajdovski župan): Slabih 100 tisoč evrov je razlika med nakupno in prodajno ceno in v vmesnem obdobju tudi iz naslova dividend pridobili okrog 180 tisoč evrov.

VALTER PREGELJ: V vseslovenskem združenju malih delničarjev, so vseskozi opozarjali na sporno in nepregledno ravnanje občine v tem primeru. Predsednik združenja Kristijan Verbič.

KRISTIJAN VERBIČ (predsednik Združenja malih delničarjev): Bomo zagotovili, da v naslednjih postopkih tudi manjšinski delničarji dobijo možnost prodaje oziroma izstopa iz družbe Mlinotest, pod poštenimi pogoji oziroma vsaj takšnimi, kot jih je dosegla Občina Ajdovščina.

VALTER PREGELJ: V Mlinotestu in z njim povezanimi družbami, je prek osem tisoč malih delničarjev. Vsi pravdni postopki, med upravo te družbe in Združenjem malih delničarjev, pa so zdaj ustavljeni ali umaknjeni.

 

Medij: Radio Koper

Avtor: Valter Pregelj

Oddaja: Opoldnevnik (od 1:35 dalje): http://4d.rtvslo.si/arhiv/opoldnevnik/174508621