• Medij: tatrenutek.si

Delničarji družbe Kompas Hoteli Bled, ki upravlja z blejskima hoteloma Kompas in Lovec, so na današnji skupščini potrdili sklep o iztisnitvi manjšinskih delničarjev. Družba Hotel Slon, ki ima v lasti skoraj 93 odstotkov delnic, bo tako postala edini lastnik podjetja, manjšinski delničarji pa bodo prejeli denarno odpravnino 10,37 evra za delnico.



Največji od preostalih delničarjev je sicer družba Sava.

Kot so sporočili iz Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD), se je s strani manjšinskih delničarjev skupščine udeležil le predsednik združenja Kristjan Verbič, ki je iztisnitvi nasprotoval ter napovedal možnost sodne preveritve primernosti denarne odpravnine. O primernosti sprožitve tega postopka se bodo v VZMD odločili po preučitvi cenitvenega poročila.

Skupščina je sicer potrdila tudi predlog uprave in nadzornega sveta, da se o bilančnem dobičku v višini 236.380 evrov odloči v naslednjih poslovnih letih. VZMD je sicer podal nasprotni predlog, s katerim bi se glede na to, da je šlo danes zelo verjetno za zadnjo skupščino družbe, bilančni dobiček in preneseni dobiček za 2015 v znesku skoraj 59.458 evrov uporabila za izplačilo dividend v bruto vrednosti 1,34 evra na delnico. Glavni delničar Hotel Slon predloga ni podprl.

Skupščina je sprejela še sklep, s katerim je za novo mandatno obdobje štirih let v nadzorni svet podjetja ponovno imenovala Borisa Pesko in Milorada Sikima.