KAPITAL, 21. 05. 2012

Investors Week 2012 - Kapital"INVESTORS WEEK 2012" Srečanje predstavnikov investitorjev od 19. do 23. septembra v Ljubljani Teden investitorjev. Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD) skupaj s partnerji v okviru svojega programa investo.si (Invest to Slovenia) pripravlja največje srečanje predstavnikov investitorjev na svetovni ravni v letu 2012 - "Investors Week 2012". Teden investitorjev predstavlja največje srečanje predstavnikov investitorjev na svetu. Srečalo se bo preko sto predstavnikov raznih nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev, ki so vključeni v Svetovno združenje investitorjev (WFIC), Evropsko združenje delničarjev (Euroshareholders) in Evropsko federacijo investitorjev (Eurolnvestors). Te organizacije združujejo več kot 50 nacionalnih asociacij, skupaj pa samo v Evropi predstavljajo več kot 4 milijone posameznih investitorjev. Skupna srečanja in zasedanja.

Prvič bodo istočasno in na istem mestu imele omenjene organizacije oziroma njihovi predstavniki in člani skupno srečanje in letna zasedanja Na srečanju se bodo med drugim mu dili tudi:

■ Roger H. Ganser (ZDA), izvršni direktor WFIC,

■ Jean-Pierre Paelinck (BEL), predsednik WFIC,

■ Frank Fumio Kaneko (JAP), Robert Dannenberg (BRA) in Aldo Sicurani (FRA), podpredsedniki WFIC,

■ Aleksey Smirnov, podpredsednik Ruske zveze Investitorjev,

■ Jella Benner Heinacher (NEM), predsednica Euroshareholders,

■ Guillaume Prache (BEL), generalni sekretar Euroshareholders,

■ Günther Marder (ŠVE) in Jan Maarten Slagter (NIZ), podpredsednika Euroshareholders, ter številni drugi.

Dvodnevna investicijska konferenca. V sklopu Investors Week 2012 bo potekala tudi dvodnevna investicijska konferenca in sejem "Investo. si Expo". Vsi dogodki bodo predvidoma potekali v Cankarjevem domu v Ljubljani. Poleg že vseh omenjenih organizacij pa bodo aktivno sodelovala še podjetja, razni gospodarski subjekti in ostale relevantne organizacije iz Slovenije, regije Jugovzhodne Evrope in širše. Sedaj imate možnost, da izkoristite izjemno priložnost za udejanjanja in širitev svojih interesov ter poslovnih načrtov, ki jih bo ponujal osrednji investitorski dogodek v letu 2012, ko se bo celoten investicijski svet srečal v Ljubljani. 

KRISTJAN VERBIČ, predsednik VZMD "Zavedamo se, da bomo na letošnjem tednu investitorjev septembra v Ljubljani z Vsemi novimi kontakti povečali naš vpliv in povečali možnosti za podjetje. To je priložnost, da bomo videli, kaj investitorji iščejo in kaj so investitorjeve ideje, kam vlagati v državah Balkana. Vemo, da je človeški kapital tukaj dober, dovolj izobražen za delo po celem svetu in prav zato iščemo tesnejše sodelovanje z vsemi potencialnimi investitorji in se veselimo sodelovanja. Vemo, da v prihodnosti svetovna ekonomija ne bo temeljila na tekmovanju, saj je prihodnost v gospodarskem sodelovanju. Največja podjetja in največji investitorji iščejo sodelovanje in s tem večanje priložnosti za povečanje posla in posledično večanje dobička." — MILAN MARIC, Direktor, S&T Montenegro


Medij: Kapital

Avtorji: Ni avtorja
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič, mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Ostalo
Datum: 21. 05. 2012 
Stran: 19