• Medij: Delo

Mladinska knjiga z dividendamiDelničarji družbe Mladinska knjiga Založba (MKZ) so na včerajšnji skupščini sklenili, da se delničarjem izplača dividendo v višini 0,27 evra bruto na delnico. Družba je poslovno leto 2016 končala z bilančnim dobičkom v višini 328.476 evrov, katerega večino, v višini 321.711 evrov, bodo namenili za izplačilo dividend. Majhen preostanek bilančnega dobička v višini 6764,25 evra pa ostaja nerazporejen. Družba bo dividende izplačala 30. novembra.

 

Do dividende so delničarji MKZ prišli s pomočjo nasprotnega predloga DUTB. Kot so namreč zapisali v sporočilu Društva Malih delničarjev Slovenije (MDS), je skupščina MKZ potrdila nasprotni predlog DUTB, po katerem se za dividendo nameni 0,27 evra bruto na delnico, potem ko je uprava predlagala, da se dobiček ne deli. Prvotni predlog uprave in nadzornega sveta sicer ni predvideval delitve dobička, vendar so bili k tej točki dnevnega reda predlagani trije nasprotni predlogi. VZMD je predlagal delitev dobička v višini 0,27
evra bruto na delnico in njegovo izplačilo konec avgusta. Predlog večinskega delničarja, DUTB, ki j e bil na koncu tudi sprej et, pa j e predvidel enako višino dividende, vendarizplačilo šele 30. novembra. S. Č.

  • Medij: Delo
  • Avtor: S.Č.
  • Stran: 9