• Medij: In Store

In Store 2017 08 14 Mlinotest za dividende odstel vec 1Delničarji ajdovskega Mlinotesta so na skupščini, ki je potekala 30. junija, z večino glasov (preglasovan je bil predlog uprave in nadzornega sveta, ki so želeli za dividende izplačati 585. 100 evrov) odločili, da bodo za dividende namenili 964. 695 evrov bilančnega dobička iz leta 2016 oziroma 28 centov za delnico. Nekaj manj kot 2,9 milijona evrov dobička bo ostalo nerazporejenega. Izplačilo je bilo 28. julija. Uprava družbe, ki jo vodi Danilo Kobal, je potrdila, da so k sklepu že napovedane izpodbojne tožbe. Te je mogoče pričakovati tudi pri ponovni potrditvi sklepa o delitvi dobička iz leta 2016.

Gre za 654.547 evrov, ki so jih lani sprostili iz drugih rezerv družbe v bilančni dobiček in jih uporabili za izplačilo dividend delničarjem. Na sklep je bila že lani vložena izpodbojna tožba, sodni spor pa še ni končan. Skupina Mlinotest je lani ustvarila dobrih 57,5 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je nekoliko boljše kot leta 2015. Cisti dobiček je dosegel 1,15 milijona evrov, bilančni dobiček pa 3,8 milijona evrov. Delničarji so upravi družbe in nadzornemu svetu za lansko leto podelili razrešnico.

Postopek prevzema Mlinotesta zaključen

Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) je 4. julija prejela sodbo vrhovnega sodišča, s katero je zavrnilo pritožbo Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD) na sodbo upravnega sodišča o prevzemu Mlinotesta. S tem je postopek prevzema Mlinotesta pravnomočno zaključen.

  • Medij: In Store
  • Termin: Pon, 14. avg.. 2017
  • Stran: 7