RADIO SLOVENIJA 1, 28.12.2017, DOGODKI IN ODMEVI, 15.31

Večinski delničarji ne zaupajo več upravi Luke Koper. Na skupščini v Portorožu je predsednik uprave Dragomir Matič zatrdil, da je njegova uprava vedno delovala v korist družbe. Z enim od sklepov so delničarji zaradi rekordnih rezultatov povišali sejnine nadzornikom. Tjaša Škamperle.

TJAŠAŠKAMPERLE: Skupščina je minila brez presenečenj. Večinski delničar, država, oziroma SDH v njenem imenu je že prej napovedal, da bo podprl s strani nadzornega sveta predlagane sklepe. Najprej menjava revizijske hiše, nato povišanje sejnin nadzornikom in nato še nezaupnica upravi. Največ časa so posvetili reviziji glede poslovanja z izvajalci pristaniških storitev, kar pa po mnenju Draga Matiča sploh ni pravi razlog za nezaupanje. Lidia Glavina mu je odvrnila, da jih uprava ob pomanjkanju argumentov diskreditira.

LIDIA GLAVINA: Nič drugega ne stoji za našimi odločitvami kot prepričanje, da ta uprava ni storila kar je bila dolžna storit za to, da se v tej firmi pač vzpostavi, vsi zakoniti modeli in da se uredijo poslovni procesi in komunikacija z vsemi deležniki.

ŠKAMPERLE: To je sramota so ocenili delničarji, ki zaradi malega števila delnic nimajo vplivajo. Luški upokojenec Viktor Udovič.

VIKTOR UDOVIČ: Velika farsa, sploh skupščine kot take in v tem sestavu so farsa.

ŠKAMPERLE: Matič je dogajanje na skupščini ocenil kot rezultat politične gonje.

DRAGO MATIČ: Matičeva uprava bo izginila že z vidika tega, ker je pustila za sabo zgodovino, tri in pol leta rezultatov, se pravi, tudi če želijo jo ne morejo izbrisati.

ŠKAMPERLE: Vseslovensko združenje malih delničarjev je napovedalo izpodbojne tožbe na vse danes sprejete sklepe. Jutri se bo sestal nadzorni svet, seznanil se bo tudi z novim pravnim mnenje glede sistema IPS-ov, ki je pokazal, smo slišali na skupščini, da je model nezakonit.

Medij: Radio Slovenija 1 (Dogodki in odmevi)
Avtorji: Tjaša Škamperle
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov , mali delničarji
Datum: Čet, 28. dec.. 2017 Termin: 15:31

http://4d.rtvslo.si/arhiv/dogodki-in-odmevi/174511050