• Medij: POP TV
  • Datum objave: torek, 07.03.2017

24ur07032017

POP TV, 07.03.2017, 24 UR, 19:17
DARJA ZGONC (voditeljica): Nova zmaga Boruta Jamnika.
EDI PUCER (voditelj): V nadzorni svet Save Re, naše druge največja zavarovalniške skupine je bil izvoljen tudi njegov kandidat ameriški državljan hrvaških korenin Davor Ivan Givoje. Delničarji so tako povozili hrvaško Adris grupo Anteja Vlahovića, ki je za nadzornika predlagala Petra Kraljiča.


NOVINAR: Kdo bo koga, kdo bo nadziral družbo , ki je imela pred lani 33milijovno evrov dobička? Že kmalu po začetku je bilo jasno. Hrvati s svojim predlogom, da bi med nadzornike sedel Peter Kraljič ne bodo uspeli.
KRISTJAN VERBIČ: Žal mi je da ni ta predlog dosegel podpore. In hkrati me seveda čudi, da so se predstavniki RS, državnega holdinga odločili drugače in dali podporo kandidatu, ki je vsekakor manj kvaliteten kot doktor Kraljič.
NOVINAR: Podprli so torej kandidata za katerim odkrito stoji šef Modre zavarovalnice Borut Jamnik, vprašanje je kaj bo to pomenilo za Vlahovićev Adris, ki ne skriva ambicij, da bi lastništvo v Savi Re še povečal. Kot zagotavlja začasni prvi mož naše druge največje zavarovalniške skupine pritiskov Hrvatov do sedaj ni bilo.
JOŠT DOLNIČR (predsednik uprave Sava Re): Ne, samo kot delničar je aktiven drugače pa nimamo nobenih pritiskov. Na posel samo.
NOVINAR: Svoj stolček bo moral sicer kmalu zapustiti tudi Dolničar. Na njegovo mesto, ko je zaradi Luke Koper odstopil iz vrha SDH namreč prihaja Marko Jazbec. Čaka le še soglasje agencije za zavarovalni nadzor.