• Medij: sta
Ljubljana, 4. septembra - Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD) je z družbo Protej sklenilo dogovor o izvensodni preveritvi ustreznosti denarne odpravnine za iztisnjene delničarje družbe ACH. Tem glede na sklep skupščine pripada odpravnina v višini 83 evrov na delnico, a v VZMD ugotavljajo, da "ponujena denarna odpravnina bržčas ni primerna".

Na aprilski skupščini delničarjev ACH je bil sprejet sklep o prenosu delnic manjšinskih delničarjev na glavnega delničarja, to je družbo Protej. Ta je kot lastnica več kot 90 odstotkov osnovnega kapitala iztisnitev oz. prenos vseh delnic manjšinskih delničarjev na glavnega delničarja tudi predlagala.

Kot so danes sporočili iz VZMD, so strokovni sodelavci VZMD že na sami skupščini na vpogled dobili nekatera gradiva, ki pa jih zaradi obsega niso mogli v celoti pregledati, kljub temu pa so ugotovili, "da ponujena denarna odpravnina bržčas ni primerna".

Zato je VZMD prek Odvetniške družbe Veršič in Perčič vložil predlog za sodni preizkus denarne odpravnine. Po več sestankih in pogajanjih so z družbo Protej sklenili dogovor o izvedbi izvensodnega postopka preveritve ustreznosti denarne odpravnine, navajajo v VZMD.

"Tako utegnejo biti - v primeru poravnave ali morebitnega dogovora o dodatni denarni odpravnini - do dodatnih izplačil upravičeni le delničarji, ki se bodo postopkom pridružili v okviru VZMD," dodajajo v VZMD, kjer so vseh 251 iztisnjenih delničarjev povabili, da se pridružijo postopku.