POP TV, 16.07.2010, 24 UR,19.14

Skup_ina_Pivovarne_La_koDARJA ZGONC: Skupščina Pivovarne Laško je odločila: Boško Šrot naj plača za vso škodo, ki je nastala zaradi njegovega spodletelega prevzema podjetja. Čeprav so mali delničarji zahtevali, da odgovornost za nastale razmere prevzame tudi nadzorni svet, ker da je vedel, kaj se dogaja, a ni ukrepal, večina lastnikov njihove pobude in podprla.


DAMJANA SEME: Nadzorni svet si ne zasluži razrešnice. Niti nekdanji predsednik Tone Turnšek, ki naj bi za vse stvari vedel, pa ni ukrepal, je bilo slišati od predstavnikov malih delničarjev. Boško Šrot je hkrati prevzemal in vodil podjetje, česar ni vedel niti nadzorni svet. To je nedopustno, pravijo.
KRISTJAN VERBIČ (Združenje malih delničarjev): To je škandal, da se pri vsem čemur smo priča v Republiki Sloveniji še vedno dopušča to, da se prvič ne išče odgovornosti, ne ugotavlja podpore, kaj šele da bi se sankcioniralo in zahtevala odškodnina za tisto, kar je bilo storjenega.
RAJKO STANKOVIČ (Društvo Mali delničarji): Člani bivšega nadzornega sveta so sokrivi in bi morali tudi odškodninsko odgovarjati. Tisti trenutek, ko se je Boško Šrot razkril kot lastnik, bi ga morali odstaviti. Ker ga niso odstavili, so držali žakel iz katerega je odteklo ogromno milijonov in danes je Pivovarna Laško to, kar je.
SEME: Delničarji pa niso podprli predloga uprave, da bi vsa podjetja v okviru skupine združili pod eno streho v pogodbeni koncern. 
DUŠAN ZORKO (direktor Pivovarne Laško): Mi smo sprejeli odločitev, 355 milijonov evrov prometa in 60 ?? do leta 2013. To je zelo pomembno, da lahko izvršimo sinergijo, kar pomeni pravilno tržno orientacijo v prihodnosti. Danes so se pač lastniki odločili po svoji volji, to moramo upoštevati. 
SEME: Pivovarni nad glavo visi kar 450 milijonov evrov kreditov in 18 bank upnic.


Medij: POP TV
Avtorji: Seme Damjana
Teme: Kristjan Verbič, mali delničarji
Rubrika / Oddaja: 24 ur
Datum: 16. 07. 2010 
Termin: 19:00
Trajanje:2