• Medij: Finance Live

Delničarji Term Olimia so na današnji skupščini odločili, da bilančnega dobička v višini 5,2 milijona evrov ne bodo delili. S tem so sledili dividendni politiki družbe za obdobje 2016 - 2020, ki zaradi močnega naložbenega cikla, trenutno med drugim obnavljajo kompleks Termalia, letos in prihodnje leto ne predvideva delitve dobička.


Kot so po navedbah Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD) na skupščini pojasnili v vodstvu turistične družbe, naj bi v letih 2019 in 2020 nato za dividende namenili polovico bilančnega dobička.



Skupščina, prisotnega je bilo skoraj 65 odstotkov kapitala, je podelila tudi razrešnico upravi, ki jo vodi Florjan Vasle, in nadzornemu svetu ter se seznanili s potekom mandata štirim nadzornikov, Bernardi BabičTadeji ČelarRobertu Juhartu in Sabini Župec Kranjc.

V nadzorni svet so znova imenovali Čelarjevo in Babičevo, poleg njiju pa še Marka Tišmo in po nasprotnem predlogu Slovenskega državnega holdinga (SDH) namesto prvotno predlaganega Dušana Žičkarja še Zlatka Vilija Hohnjeca. (STA)