• Medij: Delo.si
  • Datum objave: sreda, 08.11.2017

Podjetje za turizem registrirano poltretji mesec po odločitvi lastnikov Uniorja.

Zreče − V sodni register sodišča v Celju je bila v torek končno vpisana družba z omejeno odgovornostjo Unitur, ki se na Rogli in v Termah Zreče ukvarja s turistično in zdraviliško dejavnostjo, direktorica pa ostaja dosedanja vodja Uniorjevega turizma Barbara Soršak.

Podjetje Unitur Turistične in druge dejavnosti, d. o. o., s sedežem ostaja v Zrečah. Nastalo je z izčlenitvijo dela premoženja delniške družbe Unior Kovaška industrija po delitvenem načrtu, ki je bil sprejet že julija. Unitur ostaja v stoodstotni lasti Uniorja, nanj pa je matična družba prenesla vse premoženje in vse obveznosti, ki so povezane s turistično dejavnostjo.

Soglasje k delitvi družbe Unior z izčlenitvijo v hčerinsko družbo Unitur je bilo sprejeto je bilo sprejeto na izredni skupščini Uniorja že 23. avgusta, na odločitev pa se je pritožil Zavod Vseslovensko združenje malih deležnikov, ki ima v lasti zgolj dve delnici Uniorja. Uniorjeve uprava je pritožbo ocenila za zlorabo pravice do pritožbe, saj je za izčlenitev turizma na skupščini glasovalo več kot 99 odstotkov lastnikov. Sodišče o tožbi VZMD do včeraj še ni odločilo.