• Medij: Delo.si
  • Datum objave: sreda, 17.05.2017

Poravnava določa, da vsaka stran nosi svoje stroške postopka, tožniku pa bosta vrnjeni dve tretjini sodne takse.

M. F. K., STA

sre, 17.05.2017, 19:09

Foto: Ljubo Vukelić/Delo

Ljubljana - Na Okrožnem sodišču v Ljubljani sta bili danes izvršeni sodni poravnavi med Vseslovenskim združenjem malih delničarjev (VZMD) in Tadejem Kotnikom kot tožnikoma ter NLB kot toženo stranko v tožbah, s katerima sta tožnika dokazovala ničnost vpisa izbrisa delnic in podrejenih obveznic NLB v sodni register. VZMD je tožbi opustil.

Kot so ocenili v VZMD, sta bili po treh letih in pol tožbi že povsem brezpredmetni. "Težko se je izogniti vtisu, da je bilo neskončno zavlačevanje sodišča temu bržčas tudi namenjeno," so v sporočilu za javnost zapisali v združenju.

Nadaljevanje tožb jalov napor

"Čeprav sta tožbi vložila že v začetku leta 2014, vse do danes - torej domala tri leta in pol - ni bila opravljena niti ena vsebinska obravnava," so izpostavili. V VZMD so ocenili, da bi nadaljevanje tožb pomenilo jalov napor, s čimer so se strinjali tudi odvetniki NLB.

Poravnava določa, da vsaka stran nosi svoje stroške postopka, tožniku pa bosta vrnjeni dve tretjini sodne takse.

V združenju so kritični tudi do "skrajno pretirane" sodne takse, ki je bila določena pri 3555 evrih. Z vsemi vloženimi odškodninskimi tožbami, ki so jih vložili v imenu razlaščenih vlagateljev, pa nameravajo nadaljevati.