VZMD pričelo z organiziranim samostojnim zbiranjem pooblastil za skupščino Mercatorja. Zoran Jankoviæ sprejel povabilo VZMD.

Danes bo VZMD pričelo z organiziranim samostojnim zbiranjem pooblastil za glasovanje na 12. redni skupščini delniške družbe Poslovni sistem Mercator d. d., ki sta jo sklicala uprava in nadzorni svet družbe na 17. 5. 2006 ob 14.00 na sedežu družbe.

Tako bodo v naslednjih dneh vsi mali delničarji Mercatorja prejeli dopis, v katerem VZMD predstavlja in utemeljuje stališča ter priporočila v zvezi s predlaganimi sklepi na skupščini. Poleg dopisa bodo mali delničarji Mercatorja od VZMD prejeli tudi pooblastilo, s katerim bodo lahko za glasovanje na skupščini pooblastili člane VZMD: Zorana Jankoviæa, predsednika uprave PS Mercator d. d. od 1997 do 2005, Marjana Somraka, posebnega pooblaščenca VZMD za Mercator in mag. Kristjana Verbiča, predsednika VZMD.

Vseslovensko združenje malih deležnikov torej tudi v tem primeru izkazuje resno namero in odločenost slediti svojemu poslanstvu ter ščititi interese malih delničarjev. Male delničarje Mercatorja pa poziva, da zaščitijo svoje pravice in premoženje ter ustrezno podprejo prizadevanja VZMD - na tej skupščini bo dejansko lahko odločilen prav vsak glas oz. delnica.