Dopis Vipa holding skupscina Mlinotest 6 1 2016Pred jutrišnjo skupščino družbe Mlinotest, d.d., je Predsednik (VZMD), mag. Kristjan Verbič, na likvidacijskega upravitelja družbe Vipa holding, d.d. - v likvidaciji, Mirana Gombača, naslovil pismo z resnim opozorilom pred oškodovanjem tako 643 delničarjev Mlinotesta, kot posledično tudi 11.480 delničarjev Vipe holdinga. Slednji je namreč največji lastnik Mlinotesta, kar hkrati predstavlja tudi daleč največjo naložbo omenjene družbe v likvidaciji.

Uprava družbe Mlinotest, d.d., je na zahtevo delničarjev Mlino d.o.o. in Občine Ajdovščina v decembru sklicala skupščino družbe, na kateri delničarja predlagata zamenjavo obeh članov nadzornega sveta, ki predstavljata kapital. V VZMD ob tem opozarjajo, da je očitni deklarirani namen in cilj družbe Mlino obvladovanje čim večjega deleža Mlinotesta. To pomeni, da bi s popolno kontrolo s strani družbe Mlino - kar je seveda namen in cilj predčasnega odpoklica vseh obstoječih nadzornikov, predstavnikov kapitala, in postavitev novih nadzornikov na predlog družbe Mlino - praktično izključili možnosti konkurenčne prodaje delnic Mlinotesta, saj bi se interes in potencialno povpraševanje po teh delnicah posledično omejil le na eno družbo, ki kontrolo že ima, t.j. družbo Mlino.

Takšno namerno zniževanje vrednosti delnic Mlinotesta, d.d., z omejevanjem zgolj na enega potencialnega interesenta/kupca, bi predstavljalo eklatantno oškodovanje 11.478 malih delničarjev Vipe Holding, česar v VZMD ne morejo dopustiti in bodo zoper morebitna tovrstna ravnanja primorani uporabiti vsa pravna sredstva. Navedeno velja še toliko bolj, ker se zamenjava načrtuje na skupščini, ki je bila sklicana s kršitvijo zakona, saj skupščina za 7. 1. 2016 ni bila sklicana z zakonsko predpisanim enomesečnim rokom, temveč šele 8. 12. 2015 (spletna stran Ljubljanske borze SeoNet) oz. 9. 12. 2015 (spletna stran družbe Mlinotest d.d.).

Tako v VZMD pričakujejo, da bo Vipa holding, kot največji delničar na skupščini upošteval omenjene navedbe in ne bo sodeloval pri kršenju pravic delničarjev.

Sicer v VZMD že vse od leta 2006 pozorno in proaktivno spremljajo dogajanja (VIDEO s pomembne 8. skupščine), povezana z družbo Vipa Holding d.d. v kateri je še vedno 11.480 delničarjev. Pri tem so bili konstruktivno angažirani tudi ob odmevnih prevzemnih aktivnostih v letu 2006, ki so bile sklenjene v januarju 2007, s podaljšanjem ponudbe za odkup delnic Vipe Holding po ceni 7,09 € na delnico, medtem ko današnji tečaj, ob skromnem prometu na Ljubljanski borzi, znaša le 0,099 €.


Sorodni prispevki in VIDEO reportaže:

VIPA HOLDING, KS NALOŽBE - nov nadzorni svet družbe v likvidaciji, v nekdanjem PID-u pa brez razporeditve dobička ter napovedjo izpodbijanja s strani VZMD - Sreda, 26.08.2015

VZMD.TV - poročilo z današnjih skupščin: 8. »pridružitvene« VIPE HOLDING ter 17. »prodajne« ISTRABENZA, o odprodaji družbe DROGA-KOLINSKA, z informacijo o sodnih postopkih preveritve primernosti odpravnine ob iztisnitvi malih delničarjev - Torek, 24.08.2010

VIPA HOLDING - pripojitev pravne naslednice PID k družbi VIPA, dodatna pojasnila uprav in POZIV DELNIČARJEM - možnost denarne odpravnine oz. prodaje delnic pripojene družbe - Torek, 17.08.2010

Skupščina VIPA HOLDING - nasprotni predlog - Petek, 23.03.2007

VZMD organizirano na skupščinah POMORSKE DRUŽBE in VIPE HOLDING - Sobota, 27.01.2007

Poziv malim delničarjem VIPA HOLDING - Sreda, 03.01.2007

Obisk direktorja VIPA d.d. - SPOROčILO ZA JAVNOST - Torek, 19.12.2006

 


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 65 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev - investo.international