Na novinarski konferenci na mariborskem Lentu bodo predstavniki VZMD, "NKBM ne damo" in LPR pojasnili in predstavili njihova prizadevanja v splošnem interesu malih delničarjev NKBM.

Vabilo na novinarsko konferenco!


ALI BO DRŽAVA ZAŠčITILA INTERESE MALIH DELNIčARJEV ?


Novinarska konferenca VZMD, »NKBM NE DAMO« in LPR


v četrtek, 13. marca 2008, ob 12.30 uri,


v Festivalni dvorani Lent v Mariboru


Privatizacija Nove KBM je za male delničarje še posebej pa prebivalce Štajerske pokrajine zgodovinskega pomena. V tem trenutku je nujno potrebno reagirati hitro in učinkovito ter tako zaščititi interese malih delničarjev pa tudi bodoče Štajerske pokrajine. V kolikor tega ne storimo lahko utrpimo dolgoročno nepopravljive posledice.


Predstavniki malih delničarjev, ki so jim to zaupanje  ljudje izkazali z več kot 11.000 podpisi, bodo na tiskovni konferenci predstavili vsebino pisma naslovljenega na ministra za Finance g. Andreja Bajuka in upravi NKBM. V njem med drugim zahtevajo čimprejšnji sklic skupščine NKBM, spremembo statuta NKBM in udeležbo v Nadzornem svetu NKBM ter primernejšo delitev dobička oz. dividend.


O primernosti navedenih ukrepov priča tudi dejstvo, da so se na naše pobude že odzvale občina Nova Gorica in skoraj celotna Severno primorska regija ter njeno gospodarstvo, kot tudi Mestna občina Maribor, ki s sprejetimi sklepi od Vlade RS zahtevajo sodelovanje v nadaljnjem procesu privatizacije in ustrezno zaščito interesov lokalnih skupnosti!


Vljudno vabljeni!


Mag. Kristjan Verbič

Predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev


Vlado Kramberger

Civilna iniciativa NKBM NE DAMO


Stojan AUER

Predsednik Liste za pravičnost in razvoj