Zadnja, 19. skupščina NKBM, 22. 6. 2010:  

 

Od včeraj pa do prihodnjega petka, 15. 7. 2011 ima vseh 99.087 delničarjev družbe Nova KBM, d.d., možnost oddati pooblastilo za 20. skupščino družbe, ki jo je uprava sklicala za 22. 6. 2010. Delničarji lahko oddajo slovensko pooblastilo neposredno Vseslovenskemu združenju malih delničarjev (VZMD), ali pa angleško pooblastilo preko sistema EuroVote, v katerega se je vključila tudi NKBM, poleg Mercatorja in Save, ob šestdesetih najuglednejših družbah z domiciljem v EU. 

VZMD podpira vse predloge sklepov, kot jih skupščini predlagata uprava in nadzorni svet družbe NKBM, odločno pa nasprotuje nasprotnim predlogom Stankovićevega Društva MDS in Stojana Auerja, s katerim nasprotujejo delitvi dividend (delitvi dobička delničarjem so nasprotovali že na lanski skupščini!?) ter predlogom Agencije za upravljanje kapitalskih naložb RS (AUKN) za obsežno posebno revizijo in zamenjavo nadzornikov, brez kakršnekoli obrazložitve, kar je »še eno v nizu neodgovornih in škodljivih ravnanj upravljavcev lastnine države Republike Slovenije, ki se že vrsto let in - kot vse kaže - s posebnim veseljem, dobesedno izživljajo nad našo drugo največjo banko,« je nadaljevanje nerazumnih dejanj AUKN komentiral predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, ki je sicer pozdravil sinočnji umik predloga za posebno revizijo.

NKBM_-_pooblastilo_-_20._skupscinaDejansko mnenje malih delničarjev o stališčih in ravnanjih Stankovićevega društva MDS in Auerjevega zavoda MD v zvezi z odrekanjem pravice delničarjev do dividend, je očitno tudi iz prejetih pooblastil za lanskoletno, 19. skupščino NKBM (OGLED VIDEA s klikom na sliko levo). Pooblaščenec VZMD mag. Verbič je takrat med šestimi predlaganimi pooblaščenci prejel kar 2.908 pooblastil (približno 40 % od skupno prejetih 7.329 pooblastil), medtem ko je predsednik MDS g. Stanković prejel 691 pooblastil, predsednik MD g. Zajšek pa 653 pooblastil. VZMD je namreč tudi lani pozval delničarje NKBM, da pozorno preberejo pooblastilo ter za zastopanje na skupščini pooblastijo VZMD oz. mag. Verbiča, ki je že lani, kot edini od predlaganih pooblaščencev, podpiral delitev dobička delničarjem, kakor tudi na predlanski, 18. skupščini NKBM, za katero je prejel 3.808 pooblastil - pa tudi predhodni, 17. skupščini, pred katero je VZMD jasno predstavil tudi svoja tozadevna stališča (OGLED VIDEA s klikom na sliko zgoraj desno).

Letos Nova KBM investitorjem in delničarjem prvič omogoča uresničevanje pravice do glasovanja na skupščini tudi preko sistema EuroVote, ki ga ob podpori Evropske Komisije izvaja Evropsko združenje delničarjev (Euroshareholders), v sodelovanju z VZMD. Z možnostmi, ki jih ponuja EuroVote (za OGLED VIDEA kliknite na fotografijo desno), VZMD zagotavlja - poleg podpore tujim investitorjem v slovenske vrednostne papirje v okviru programa investo.si (Invest to Slovenia) - tudi vse potrebne pogoje za podporo slovenskim individualnim in institucionalnim investitorjem, ki vlagajo v državah EU, pa tudi širše (povsod, kjer ima VZMD vzpostavljene ustrezne stike oz. dogovore s preko 50 sestrskimi združenji).

 

 

Sicer VZMD že od začetka leta 2008, ter 17. skupščine delničarjev družbe Nova KBM, pozorno spremlja dogajanja povezana z družbo (kronološki pregled spodaj), sodeluje pri zbiranju pooblastil njenih delničarjev ter zagotavlja ustrezno informiranost, kompetentno zastopanje in učinkovito uveljavljanje interesov delničarjev. VZMD vabi delničarje NKBM, da s svojim aktivnim sodelovanjem na skupščini, bodisi osebno ali prek pooblastila, ki ga lahko natisnejo, izpolnijo skladno z navodili (za VIDEO NAVODILA kliknite na sliko levo) in odpošljejo, sodelujejo pri upravljanju družbe in svoje naložbe. Vsak glas, ki sicer predstavlja eno delnico, je pomemben. Izpolnjeno in podpisano pooblastilo je potrebno ODPOSLATI na naslov VZMD, Salendrova 4, 1000 Ljubljana - NAJKASNEJE DO petka, 15. julija 2011.

VZMD.TV - EuroVote-EuroShareholders-VZMD-Pooblastilo - Navodila za izpolnjevanje obrazca

Za morebitna dodatna pojasnila v zvezi s pooblastilom in drugimi vprašanji se lahko delničarji, poleg običajnih kontaktnih naslovov in številk, obrnejo tudi na namensko telefonsko linijo: 01 / 426 50 18, vsak delovni dan od 9.00 do 18.00 ure, ali na e-poštni naslov: nkbm@vzmd.si .

UTEMELJITVE VZMD

Za tokratno skupščino so strokovni sodelavci VZMD takole utemeljili nasprotovanje predlogu za zadržanje dobička in ne-delitev dividend:

»Strokovni sodelavci VZMD so mnenja, da bi bilo smiselno dividende kvečjemu povišati, ne pa ukinjati. Večina delničarjev je z vidika gibanja cene delnice na trgih vrednostnih papirjev utrpela precejšnjo izgubo, zato je - po lanskoletni odsotnosti delitve dobička (ustvarjenega v letu 2009) oz. izplačila dividend - še toliko bolj primerno, da so udeleženi vsaj pri delitvi dobička, ustvarjenega v letu 2010. Dodatno pa VZMD ponovno opozarja na zaveze v Prospektu ponudbe delnic Nove KBM javnosti (objavljen 23. 9. 2008 na http://www.nkbm.si/vsebina/7312/Ponudba-delnic-Nove-Kreditne-banke-Maribor-d-d-javnosti-v-postopku-dokapitalizacije), na podlagi katerega delničarji upravičeno pričakujejo, da bodo dobili izplačane dividende v višini 35 % čistega dobička. Ob tem velja tudi spomniti, da delničarji, kljub drugačnim navedbam v omenjenem Prospektu, lansko leto žal niso prejeli obljubljenih dividend v višini 30 % čistega dobička. Glede na to, da je čisti dobiček poslovnega leta 2010 znašal 9.371.214,68 EUR, je po prepričanju strokovnih sodelavcev VZMD potrebno 3.391.912,68 EUR nameniti izplačilu dividend.«  

Utemeljitev načelnega (začasnega) nasprotovanja menjavi članov nadzornega sveta:

Ker do izdaje pooblastila predlagatelj (Agencija za upravljanje kapitalskih naložb Republike Slovenije - AUKN) odpoklica oz. zamenjave nadzornikov ni podal nikakršnih razlogov ali utemeljitev za tovrsten, sorazmerno radikalen, poseg v sestavo organa nadzora družbe, kar je toliko bolj občutljivo, ker gre za banko, bo VZMD skušal ustrezne informacije, razloge in utemeljitve pridobiti na sami skupščini. Le na podlagi ustreznih argumentov VZMD predlaga podporo odpoklicu nadzornikov, v primeru da predlagatelj (AUKN) teh ne bo podal, VZMD predlaga glasovanje proti odpoklicu.

Utemeljitev nasprotovanja predlagani posebni reviziji (pooblastilo je bilo izdano pred sinočnjim preklicem predloga):

Obsežna posebna revizija vodenja množice poslov banke v obdobju kar petih let lahko pomeni za banko ter njeno tekoče, nemoteno in uspešno poslovanje precejšnjo dodatno obremenitev. Poleg tega se s tem dodatno poraja nevarnost, da se ponovno zniža bonitetna ocena banke, ter da se dodatno zniža tudi vrednost delnice na kapitalskih trgih. Tako obširna revizija ustvarja vsesplošno nezaupanje do banke pri njenih deponentih in klientih, ki najemajo kredite pri tej instituciji. Odnos med kreditojemalcem in banko je zaupne narave, vsako objavljanje pa ima lahko zelo negativen vpliv na tržni položaj banke. Hkrati velja omeniti, da je - v letih za katera predlagatelj (Agencija za upravljanje kapitalskih naložb Republike Slovenije!) predlaga obsežno revizijo - banko nadziral nadzorni svet v katerem je bila večina članov predlaganih s strani upravljavcev kapitalskih naložb Republike Slovenije (predhodnikov predlagatelja, AUKN), zato je zahteva po tako obsežni reviziji še toliko bolj nerazumljiva in zato strokovni sodelavci VZMD predlagajo glasovanje proti tako zastavljeni reviziji.


VIDEO o sistemu EuroVote (za OGLED VIDEA v angleškem jeziku kliknite na fotografijo):

VZMD.TV - EuroVote 2011 Press Conference - Brussels - Euroshareholders - VZMD

   

 VIDEO NAVODILA za izpolnitev pooblastila (za OGLED VIDEA s slovenskimi podnapisi ali v angleščini kliknite na fotografijo):   

VZMD.TV - EuroVote-EuroShareholders-VZMD-Pooblastilo - Navodila za izpolnjevanje obrazca

VZMD.TV - EuroVote- EuroShareholders - VZMD - Proxy Voting Demonstration

 

Nespoštovanje zavez iz Prospekta javne prodaje državnega deleža ter ponovna demonstracija daljnosežno neodgovornega ravnanja upravljavcev lastnine Republike Slovenije - zadnja, 19. skupščina NKBM, 22. 6. 2010: 

 

 

Razočaranje nad ravnanjem upravljavcev lastnine Republike Slovenije - 17. skupščina NKBM, 8. 7. 2008:    

 

Poziv VZMD delničarjem NKBM pred skupščino (30. 6. 2008):  

Pogovor s predsednikom VZMD o problematiki NKBM v oddaji NET TV »1 na 1«, 26. 5. 2008 (1. od 5 delov):      

Pogovor s predsednikom VZMD po skupščini NKBM - Vesti na Vest.si, 8. 7. 2008: 

 


 

Država, kot večinski lastnik NKBM, naj naposled prekine večletno prakso daljnosežno neodgovornega ravnanja - stališče VZMD ob odzivu AUKN na začetek dokapitalizacije

Ljubljana, 5. 4. 2011

Po sinočnji razpravi je VZMD danes sprejel stališče o dokapitalizaciji Nove KBM, d.d., ter odzivu Agencije za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) ob njenem pričetku. Glede na okoliščine v VZMD dokapitalizacijo Nove KBM podpirajo in ob tem državo oz. upravljavce lastništva Republike Slovenije pozivajo, naj vendarle prekinejo z večletno prakso neodgovornega ravnanja, posebej do strateško pomembnih naložb, ter drugi največji slovenski banki in največji delniški družbi po številu delničarjev, omogočijo normalno poslovanje. Nova KBM je po številu delničarjev največja slovenska delniška družba. Malih delničarjev je preko 99.000 in imajo v lasti kar 35 % vseh delnic družbe. Zaradi nasprotujočih informacij o dokapitalizaciji, se ti v zadnjem času toliko bolj obračajo na Informacijsko pisarno pri VZMD.

Odgovornost VZMD do vprašanja prihodnosti Nove KBM je še toliko večja, ker - vse od leta 2007 ter javne prodaje deleža Republike Slovenije - aktivno in pozorno spremlja dogajanja povezana z družbo (kronološki pregled spodaj), sodeluje pri zbiranju pooblastil njenih delničarjev ter zagotavlja ustrezno informiranost, kompetentno zastopanje in učinkovito uveljavljanje interesov delničarjev, pri čemer ne gre zanemariti dejstva, da je član Nadzornega sveta družbe tudi mag. Janez Košak, ki je bil kot član izvoljen leta 2009, na podlagi predloga VZMD.

V VZMD so glede na okoliščine in javno dostopne podatke prepričani, da je dokapitalizacije Nove KBM potrebna. Razlogov za to je več, kot glavnega pa izpostavljajo potrebo po izdatnejšem ter nemotenem financiranju slovenskega gospodarstva, pravnih in fizičnih oseb. Sveža sredstva so neobhodna tudi zaradi zagotavljanja kapitalske ustreznosti druge največje slovenske banke in t.i. stress testov, ki se obetajo. V VZMD opozarjajo, da bi se ob morebitnem neuspehu dokapitalizacije lahko poslabšala bonitetna ocena Nove KBM, kar bi gotovo podražilo zadolževanje na mednarodnih finančnih trgih, to pa bi se odrazilo vsaj v ceni posojil.

Ob doslej izkazanem zaupanju malih delničarjev (predstavniki VZMD so na skupščinah vselej zastopali največ - tudi do štiri tisoč - delničarjev) kaže posebej izpostaviti predkupno pravico vseh obstoječih delničarjev. Če Republika Slovenija - kot največji lastnik Nove KBM, ključen za sprejem oz. potrditev aktualnega načina dokapitalizacije(!) - ni pripravljena sodelovati v dokapitalizaciji banke je to njena legitimna pravica in bržčas vprašanje prioritet. Pri tem pa v VZMD z negodovanjem opozarjajo na obžalovanja vredne mešane signale, ki jih država pošilja na že tako nestabilen finančni trg. S tem pa največji lastnik ogroža, ne le dobrega poslovanja banke, temveč tudi kapitalske vložke vseh ostalih lastnikov.

Ob tem velja opozoriti tudi, da je bilo - za razliko od nekaterih drugih bank v neposredni ali posredni državni lasti - poslovanje Nove KBM v letu 2010 dobro. V skladu z revidiranimi rezultati je dobiček Skupine Nove KBM iz rednega poslovanja pred rezervacijami in oslabitvami znašal 101.223.000 EUR, čisti dobiček pa 11.413.000 EUR. Dobiček banke iz rednega poslovanja je v letu 2010 znašal 11.365.000 EUR, čisti dobiček pa je dosegel 9.372.000 EUR. Ti rezultati banko nedvomno uvrščajo med uspešnejše finančne sisteme v Republiki Sloveniji.

Tudi zaradi tega v VZMD pričakujejo, da bo - za razliko od lanskega leta, kjer predstavniki ostalih lastnikov niso v zadostni meri podprli nasprotnega predloga VZMD o delitvi dobička (podprli so ga praktično vsi pooblastitelji VZMD) - Nova KBM v letošnjem letu izplačala dividende v skladu z dividendno politiko, ki predvideva izplačilo vsaj 35 % dobička delničarjem (skladno z zavezo iz Prospekta javne prodaje).

Uspešno izvedena dokapitalizacija tudi za male delničarje bržčas pomeni plemenitenje vložka in ustrezno izplačevanje dividend, banki pa bo omogočila ustrezno rast in razvoj in še hitrejše zasledovanje njene poslovne strategije. Podpora dokapitalizaciji, tudi s strani države, pa bi vsem delničarjem, posebej malim, nedvomno utrdila prepričanje, da upravljavci s premoženjem Republike Slovenije razumejo položaj malih delničarjev ter cenijo njihovo pomembno in stabilno prisotnost v lastniški strukturi druge največje slovenske banke.

 


19. skupščina družbe Nova KBM - nespoštovanje zavez iz Prospekta javne prodaje državnega deleža ter ponovna demonstracija daljnosežno neodgovornega ravnanja upravljavcev lastnine Republike Slovenije

 

Maribor, 22. 6. 2010

 

Pred današnjo skupščino Nove Kreditne banke Maribor, d.d., so v okviru organiziranega zbiranja vsi delničarji (preko 102.400) družbe na dom prejeli pooblastila za 19. Skupščino NKBM. Odzivi in vrnjena pooblastila izražajo jasno podporo nasprotnemu predlogu VZMD, ki je predlagal delitev praktično celotnega bilančnega dobička med delničarje, torej dividendo 0,11 EUR bruto na delnico. Tako bi znesek namenjen dividendam znašal 2.869.017,69 EUR, od 12.146.762,73 EUR ustvarjenega dobička družbe v letu 2009. Na pooblastilih so lahko delničarji izbirali med šestimi predlaganimi pooblaščenci, med njimi pa sta bila - poleg mag. Kristjana Verbiča, predsednika VZMD - še dva »predstavnika malih delničarjev« (Rajko Stanković, predsednik Društva MDS - Mali delničarji Skupaj smo močnejši in Stanislav Zajšek - predsednik MD - Zavoda za izobraževanje in zastopanje malih delničarjev Maribor), ki pa sta presenetljivo predlagala glasovanje proti nasprotnemu predlogu VZMD in s tem proti delitvi kakršnegakoli dobička delničarjem, saj sta podpirala predlog uprave in nadzornega sveta, da se dividend ne deli - in to navkljub drugačni zavezi iz Prospekta ponudbe delnic Nove KBM javnosti.

Dejansko mnenje malih delničarjev o stališčih in ravnanjih društva MDS in zavoda MD je očitno iz vrnjenih pooblastil. Pooblaščenec VZMD mag. Verbič je prejel kar 2.908 pooblastil (približno 40 % od skupno prejetih 7.329 pooblastil), medtem ko je predsednik MDS g. Stanković prejel 691 pooblastil, predsednik MD g. Zajšek pa 653 pooblastil. VZMD je namreč pozval delničarje NKBM, da pozorno preberejo pooblastilo ter za zastopanje na skupščini pooblastijo mag. Verbiča (za lanskoletno skupščino je prejel 3.808 pooblastil - približno tretjino vseh lani oddanih), ki je edini od predlaganih pooblaščencev podpiral delitev dobička delničarjem, hkrati pa je podprl tudi predlog društva MDS in zavoda MD, da se za nadomestnega člana nadzornega sveta izvoli dr. Simon Čadež, namesto s strani nadzornega sveta predlaganega dr. Aleša Krisperja.

Sicer je VZMD s predlogom za člana nadzornega sveta - predstavnika (malih) delničarjev mag. Janeza Košaka - uspel na lanskoletni skupščini. »Kot vselej VZMD načelno, domišljeno in brezkompromisno podpira predloge, ki so v interesu malih delničarjev - ne glede na to, kdo je pobudnik ali predlagatelj. Žal se v primeru NKBM ponovno izkazuje povsem drugačna praksa nekaterih drugih »zastopnikov« in združenj malih delničarjev, ki je v popolnem nasprotju z načelom: skupaj smo močnejši je stališča VZMD komentiral mag. Verbič. 

V okviru 7-dnevnega roka od sklica skupščine je VZMD 28. 5. 2010 vložil nasprotni predlog k predlogu sklepa 3.1, kot sta ga predlagala uprava in nadzorni svet družbe Nova Kreditna banka Maribor, d.d. (NKBM). Z njim VZMD predlaga delitev praktično celotnega bilančnega dobička med delničarje, torej dividendo 0,11 EUR bruto na delnico. Tako bi celoten znesek namenjen dividendam znašal 2.869.017,69 EUR, kar z vidika ustvarjenega celotnega dobička družbe v letu 2009 (12.146.762,73 EUR) nikakor ni veliko.

»V VZMD smo mnenja, da bi bilo smiselno v težkem letu dividende kvečjemu povišati, ne pa ukinjati. K takšnemu ravnanju smo tudi sicer pozvali upravljavce in predstavnike gospodarskih družb v Republiki Sloveniji, ki so v podobnih okoliščinah zmožne slediti in presegati začrtane dividendne politike ter višine izplačanih dividend v preteklih letih. V VZMD ugotavljamo, da je NKBM poslovala nad povprečjem bančnega sektorja. Delničarji so imeli, posebej glede na udeležbo pri javni prodaji delnic in dokapitalizacijo, v zadnjih dveh letih precejšnje kapitalske izgube. Poleg tega so delničarji - glede na Prospekt ponudbe delnic Nove KBM javnosti - upravičeno lahko računali, da bodo dobili izplačane dividende v višini 30 % čistega dobička, kar bi za leto 2009 znašalo 3.644.028,82 EUR je predlog utemeljil predsednik VZMD.

Ob tem v VZMD izpostavljajo, da ima NKBM preko 102.400 malih delničarjev, ki jim - zlasti v težjih časih in okoliščinah zaostrenih gospodarskih razmer - prejemki v obliki dividend pomenijo še neprimerno več kot sicer. Nova KBM je v preteklih letih izplačevala sorazmerno nizke dividende, preostale ustvarjene dobičke - oziroma njihov dobršen del pa praviloma namenjala rezervam. Poleg tega upravičena želja NKBM, da ohrani kapitalsko ustreznost v višini od 9 do 10 %, ne ogroža postavljenega cilja in izpolnitve zaveze iz Prospekta.

Sprejem nasprotnega predloga VZMD bi delničarjem, posebej malim, vsekakor veliko pomenil in hkrati utrdil prepričanje, da družba Nova KBM ter država Republika Slovenija, kot njen večinski lastnik (41,5 %), razumejo tudi položaj malih delničarjev ter ceni njihovo pomembno in stabilno prisotnost v lastniški strukturi družbe. Hkrati bi to imelo pozitiven vpliv tudi na udeležbo malih delničarjev pri morebitnih novih dokapitalizacijah banke.


Kronološki pregled relevantnih sporočil in prispevkov o aktivnostih VZMD, povezanih z družbo Nova KBM, d.d:

NKBM - država naj, kot večinski lastnik, naposled prekine večletno prakso daljnosežno neodgovornega ravnanja - stališče VZMD ob odzivu AUKN na začetek dokapitalizacije - Torek, 05.04.2011

MERCATOR - odziv na današnje Pismo delničarjem ter podporo družbe pri postopkih prodaje večinskega paketa delnic Mercator, d.d. - stališče VZMD o uresničevanju interesov malih delničarjev - Četrtek, 31.03.2011

EUROVOTE 2011 - Mercatorju naj se pridruži še kakšen slovenski izdajatelj; vabljene tudi banke, skladi, borzniki in investitorji v tuje (EU) vrednostne papirje - poziv programa investo.si pri VZMD - Torek, 02.11.2010

VZMD.TV - 16. skupščina Mercator, d.d. - pooblaščenca VZMD dr. Mejak in dr. Toplak, ob aktivni razpravi ter kar 977 pooblastilom, nista uspela z argumentiranim nasprotovanjem izvolitvi nadzornikov - SPORNA PREDVSEM IZVOLITEV PREDSEDNIKA UPRAVE Nove KBM - Torek, 13.07.2010

MERCATOR - za jutrišnjo skupščino sta pooblaščenca VZMD dr. Mejak in dr. Toplak prejela 977 pooblastil, ob utemeljenem predlogu glasovanja proti predlogu nadzornega sveta za izvolitev dveh novih nadzornikov na pobudo NLB in NKBM - Ponedeljek, 12.07.2010

MERCATOR - pooblaščenca VZMD dr. Mejak in dr. Toplak predlagata glasovanje proti predlogu nadzornega sveta za izvolitev dveh novih nadzornikov na pobudo NLB in NKBM - drugače od preostalih petih pooblaščencev in skladno z odločitvijo Sveta VZMD - Torek, 29.06.2010

MERCATOR - zbiranje pooblastil - pooblaščenca VZMD dr. Mejak in dr. Toplak predlagata glasovanje proti predlogu NS za izvolitev dveh novih nadzornikov na pobudo NLB in NKBM - drugače od preostalih petih pooblaščencev in skladno z odločitvijo Sveta VZMD - Četrtek, 24.06.2010

VZMD.TV - poročilo z včerajšnje 19. skupščine družbe NKBM, d.d. - nespoštovanje zavez iz Prospekta javne prodaje državnega deleža ter ponovna demonstracija daljnosežno neodgovornega ravnanja upravljavcev lastnine Republike Slovenije - Sreda, 23.06.2010

NKBM - pred današnjo skupščino izjemna podpora nasprotnemu predlogu in pooblaščencu VZMD; nekateri »predstavniki malih delničarjev« pa vendar proti delitvi dividend in spoštovanju zaveze ob javni prodaji - Torek, 22.06.2010

NKBM - nekateri »predstavniki« malih delničarjev začuda proti delitvi dividend in spoštovanju zaveze ob javni prodaji - nasprotni predlog VZMD namenja celoten bilančni dobiček delničarjem - OPOZORILO OB IZBIRI POOBLAŠČENCA ! - Četrtek, 10.06.2010

NKBM - obvezna delitev dividend ter spoštovanje zaveze ob javni prodaji: nasprotni predlog VZMD namenja celoten bilančni dobiček delničarjem - Ponedeljek, 31.05.2010

Komisija za izbor kandidatov o vlogi članov nadzornih svetov VZMD in predlogu Združenja seniorjev - Četrtek, 05.11.2009

Uprava NKBM prejela nasprotna predloga VZMD - novi nadzornik naj bo predstavnik malih delničarjev - Četrtek, 11.06.2009

INFOND - VZMD vložil tožbo in predlog za začasno odredbo - Torek, 26.05.2009

Proces NKBM - sramota zakonodaje, sodstva in (pravne?!) države - Četrtek, 30.04.2009

Petrol po poti NKBM?! Odprto pismo KAD-u in SOD-u - Četrtek, 12.03.2009

Sporne spremembe statuta in novi nadzorniki NKBM še pred višjim sodiščem - Torek, 23.12.2008

Jutri na sodišču v Mariboru obravnava izpodbojnih tožb VZMD zoper Novo KBM - Ponedeljek, 03.11.2008

VZMD vložilo izpodbojne tožbe zoper NKBM - Petek, 18.07.2008

VZMD OGORčENO NAD RAVNANJEM PREDSTAVNIKOV DRŽAVE NA SKUPŠčINI NKBM - Torek, 08.07.2008

VZMD predstavlja izbrana kandidata za članstvo v nadzornem svetu NKBM - Petek, 04.07.2008

Skupščina NKBM - Ponedeljek, 30.06.2008

Stališče VZMD do podtikanj »NKBM ne damo« - Sreda, 18.06.2008

Skupščina NKBM - nasprotni predlog VZMD - Torek, 17.06.2008

Uprava NKBM za uveljavitev interesov malih delničarjev - Petek, 13.06.2008

VZMD nadaljuje pogajanja z NKBM - Ponedeljek, 09.06.2008

Resno zaskrbljeni za NKBM - z današnje novinarske konference - Petek, 23.05.2008

NKBM - vabilo na novinarsko konferenco - Sreda, 12.03.2008

Zahteva za sklic skupščine NKBM - Petek, 07.03.2008

Minister za finance na uradni pogovor sprejel predsednika VZMD - Sreda, 27.02.2008

S predsednikom Uprave NKBM o skupščini in 2. fazi »lastninjenja« - Torek, 19.02.2008

 

Dokumentacija (sodba, tožba, pritožba, predlogi, odgovor NKBM in priloge) sodne kalvarije v primeru tožbe VZMD zoper nezakonito (s strani predstavnikov države!) izvolitev nadzornega sveta na skupščini NKBM, ki jo je VZMD javno objavil 30. 4. 2009:

 

www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv - preko 180 video prispevkov VZMD.TV

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.euroshareholders.eu/eurovote/view - več o sistemu EuroVote