Danes je v Kopru potekala novinarska konferenca Sekcije malih delničarjev Luke Koper pri VZMD. Predstavniki Sekcije so prisotne novinarje seznanili s programom dela ter aktualnimi aktivnosti, na konferenci pa je bil prisoten tudi predsednik VZMD.

Luka Koper


Konec maja 2009 je bila v okviru Vseslovenskega združenja malih delničarjev ustanovljena tudi Sekcija malih delničarjev Luke Koper d.d. V Sekciji si bomo prizadevali , da bo delnica Luke Koper postala stabilna in da ne bo predmet borznih špekulacij. Poslovna politika Luke Koper pa mora zagotavljati varnost naložbe, ki male delničarje spodbuja k vlaganju. S tem mislimo na dolgoročno vlaganje, saj je motiv lahko samo zdravo in uspešno podjetje.


Prepričani smo, da je čas, da si mali delničarji zagotovimo aktivno in konstruktivno sodelovanje v Nadzornem Svetu Luke Koper. V zadnjem času smo priče negospodarnemu vodenju družbe. Kljub dejstvu, da imamo del svojega premoženja vloženega v delnice Luke Koper, smo povsem prikrajšani za aktivno sodelovanje v Nadzornem svetu družbe.

Na povabilo Sekcije se je današnje tiskovne konference udeležil tudi predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič, ki je izpostavil predvsem nujnost ureditve razmer v Luki Koper, pri čemer pri VZMD v prvi vrsti računajo na domišljeno, učinkovito in konstruktivno ravnanje večinskega lastnika (Republika Slovenija 51,00 %; SOD 11,13 %; KAD 4,98 %) oziroma upravljavcev lastništva Republike Slovenije. Posebej, ker je Luka Koper, ne samo v ekonomskem, pač pa tudi v strateškem smislu, s skoraj 15.000 delničarji ena najpomembnejših slovenskih delniških družb. Kot je še izpostavil mag. Verbič, se to dejstvo potrjuje tudi ob vseh mednarodnih stikih v okviru samostojnega programa VZMD investo.si ter srečanjih Svetovne federacije investitorjev - WFIC in Evropskega združenja delničarjev - Euroshareholders.

Male delničarje Luke Koper vabimo, da se nam pridružijo. Da bi lahko aktivno sodelovali na skupščini, potrebujemo vaša pooblastila. Z zadostnim številom pooblastil lahko dosežemo potrditev našega predstavnika v Nadzorni svet družbe, ki bo odgovorno, strokovno in pošteno zagovarjal in ščitil naše interese. Ti pa so dobro poslovanje družbe, stabilna delnica in varnost naložbe.

POOBLASTILA BOMO ZBIRALI od 01.07.2009 do vključno 07.07.2009:

- v PROSTORIH DELAVSKE HRANILNICE, D.D., PODRUŽNICA KOPER, Gortanov trg 1, 6000 Koper (od 08:00 do 16:00) in

- na SEDEŽU VSESLOVENSKEGA ZDRUŽENJA MALIH DELNIČARJEV, Salendrova 4, 1000 Ljubljana (od 8:00 do 18.00).

Za vse informacije nas lahko pokličete na telefon 01/ 25 11 420 ali mobilni telefon 051 633 330 oziroma nam pišete na e-naslov: lukakoper@vzmd.si


predstavnika sekcije malih delničarjev Luke Koper d.d.
Davorin Petaros
Sašo Seifert