Predstavnik Skupine malih deliničarjev Aktive Invest pri VZMD Vladimir Korošec priobčil usklajeno stališče.


OBVESTILO  malim delničarjem  Aktive Invest  holdinška družba d.d.,
Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana  v nadaljevanju Aktiva Invest d.d.

Z ozirom na  dosedanja preoblikovanja  v zgodovini » Aktive «  predvsem pa na dogodke v zadnjih štirih  letih, je evidentno, da je stalni spremljevalec zadnjih  preoblikovanj oškodovanje malih delničarjev na način odvzemanja njihovega premoženja .

čeprav je izjavila uprava Aktive Invest  d.d. še na letošnji skupščini  6. 3. 2006 na postavljeno vprašanje:
» Mali delničarji nekdanje družbe Aktiva Avant  d.d. pričakujemo ob ponovnem vstopu  v Aktivo Invest d.d. s ponujenimi menjalnimi razmerji za delnice AAPG in AKIR  ponovno oškodovanje našega premoženja ?«,
da temu ni tako, da so menjalna razmerja poštena,  premoženje  malih delničarjev pa se ohranja.

če nadaljujemo s primerjavo, je ta ista uprava 20.01.2006 ponudila preko ABanke Vipa denarno nadomestilo
za en tolar  certifikatskega denarja v takratni PID Aktiva   približno 0,5549 sit,   po več kot 10 letih  posedovanja  denarja v njihovem upravljanju.  Z ozirom  na obljubljena  poštena menjalna razmerja oz. pričakujoč  boljšo ponudbo s strani uprave  Aktive Invest d.d. so 20. 4. 2006  ponudili za en tolar certifikatskega denarja  v takratni PID Aktiva Avant  le še 0,5267 sit,  ali z drugimi besedami v masi denarja  5 %  manj  kot januarja 2006,  ki ga lahko prejme mali delničar preko NLB.

Leto 1996           januar 2006          april 2006
1 sit          =         0,5549 sit      =     0,5267 sit 

Skrb zbujajoče  je dejstvo, da želijo v Aktivi Invest d.d.  male delničarje z vsako novo potezo le izriniti iz družbe in se polastiti celotnega kapitala z nepravično  nizko  ponujeno odkupno vrednostjo delnice. čeprav je absurdno, da  moramo braniti svoje premoženje  pred apetiti večinskih lastnikov,  bomo to  vsekakor sprejeli.

Povprečna slovenska  podjetja dobrih gospodarjev  so v preteklosti  tudi z  rednim izplačilom dividend dokazovala, da  je kapital  malih delničarjev vreden pozornosti in oplemenitenja  v viziji  njihove rasti in prihodnjega  razvoja.  Primerjalno so  iz  kapitala enega certifikatsko vloženega  tolarja  pred 10 leti danes ustvarili  4x, 5x, 7x  ali več tolarjev  (npr.  Etol, Gorenje, Petrol, ...).

Vprašanje je, če je bila vložitev certifikatov v »Aktivo« mogoče naložba na tuji račun?; nato pa skrb za premoženje malih delničarjev, s strani vodilnega manegmenta Aktive Invest d.d., vrnjena vlagateljem? 
Ali  sta  odgovora  pritrdilna  bo pokazal  prihajajoči čas !

Vsem delničarjem Aktive Invest d.d.  predlagamo, da  ponudbe ne sprejmejo,  ker je delnica AKHR v  prejeti ponudbi s strani Aktive Invest d.d.  preko  NLB,  globoko podcenjena !

Tisti,  ki boste prodajali, se zavedajte, da vam  tudi tokrat za popotnico odhoda iz Aktive Invest d.d. ne ponujajo kaj več od drobiža,  ki  popotniku pritiče le kot  novčič za srečo, nikakor pa kot kapital  vreden odprave.

Odločitev o prodaji je vaša,
če se pridružujete nam prav tako,
vsekakor pa vam želimo, da zaščitite svoj kapital !

za Skupino malih delničarjev Aktive
Vladimir Korošec