Danes je na Sladkem vrhu potekala skupščina družbe Paloma, d.d., na kateri je glavni delničar, češka družba ECO-INVESTMENT (99,64 %), iz družbe iztisnila 162 malih delničarjev. Ob tem je kot primerno denarno odpravnino določil 4,01 € na delnico, skupno 116.177,72 €. Glede na to, da so bili do skupščine javno objavljeni le podatki za leto 2015, je VZMD družbo in glavnega delničarja zaprosil za dodatno posredovanje Letnega poročila za leto 2016, cenitve podjetja ter podatkov iz skrbnega pregleda družbe. Na podlagi omenjenih podatkov bodo strokovni sodelavci VZMD ocenili primernost višine denarne odpravnine ter smiselnost morebitne sprožitve postopka za sodno preveritev primernosti denarne odpravnine.

Sicer se je skupščina seznanila tudi z bilančnim dobičkom družbe, ki je konec leta 2016 znašal 1.534.444,00 € in ostaja nerazporejen. Že pred skupščino je VZMD predstavnika glavnega delničarja opozoril, da bi bilo glede na izboljšane rezultate družbe (iztisnjenim) delničarjem primerno izplačati vsaj celotni bilančni dobiček v obliki dividend, ali pa vsaj za takšen znesek povečati denarno odpravnino. Ponujena denarna odpravnina je namreč enaka dokapitalizacijski ceni, ki jo je potrdila skupščina pred enim letom, vmes pa se je, kot vse kaže, poslovanje družbe precej izboljšalo, kar bi morali občutiti tudi mali delničarji, ki so v tem času družbi zaupali ter ji zagotavljali kapital.

Sicer je skupščina potrdila razrešnici Upravi in Nadzornemu svetu ter za revizorja za leto 2017 imenovala družbo Deloitte Revizija, d.o.o. Za mandatno obdobje 4 let so bili imenovani tudi novi člani Nadzornega sveta, to so Milan Fiľo, Miroslav Vajs, Richard Žigmund in Leonida Klemenčič Podmiljšak. Z imenovanjem novih članov  je prenehala funkcija sodno imenovanih članov nadzornega sveta.


www.vzmd.si – več o VZMD – Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv – preko 300 video prispevkov

www.investo.si – več o programu Invest to Slovenia – investo.si

www.investo.international – več o mreži 65 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev – investo.international