Na včerajšnjem ponovnem sestanku pogajalske skupine VZMD in malih delničarjev Farm Ihan s potencialnim kupcem paketnega deleža je bila izpogajana dokončna ponudba.

POVZETEK PONUDBE ZA ODKUP DELNIC DRUŽB EMONA - FARMA IHAN DRUŽBA POOBLAŠčENKA, D.D. IN FARME IHAN D.D.


Spodnje besedilo predstavlja zgolj povzetek ponudbe za odkup delnic družb Emona - Ihan družba pooblaščenka, d.d. in Farme Ihan d.d. z dne 29.9.2006 in ne predstavlja uradnega in zavezujočega besedila ponudbe. Edino uradno in zavezujoče besedilo predmetne ponudbe se nahaja na sedežu Vseslovenskega združenja malih delničarjev, Cesta 24. junija 25 v Ljubljani.



1. Delnice, ki so predmet odkupa


Firma in sedež izdajateljev:


Emona - Farma Ihan družba pooblaščenka, d.d., Breznikova 89, Ihan, 1230 Domžale


Farme Ihan d.d., Breznikova 89, Ihan, 1230 Domžale



Ponudba se nanaša na vse delnice družbe Emona - Farma Ihan družba pooblaščenka, d.d., in sicer na:


  • 304.948 navadnih delnic z nominalno vrednostjo 1.000,00 SIT za delnico in s kodo EIPA; in

  • 228.240 prednostnih delnic z nominalno vrednostjo 1.000,00 SIT za delnico in s kodo EIPB.

     


ter


na vse delnice družbe Farme Ihan d.d., in sicer:


  • 986.502 navadnih delnic z nominalno vrednostjo 1.000,00 SIT za delnico in s kodo EIHG.

     



2. Pogoji ponudbe za odkup


Ponudnik ponuja delničarjem družbe Emona - Farma Ihan družba pooblaščenka, d.d. 2.300,00 SIT na delnico, v kolikor bo ponudnik na podlagi te ponudbe pridobil do 50% glasovalnih pravic družbe. V kolikor pa bo ponudnik na podlagi te ponudbe dobil več kot 50% glasovalnih pravic pa ponuja 2.500,00 SIT na delnico.


Ponudnik ponuja delničarjem družbe Farme Ihan d.d. 2.300,00 SIT na delnico.V primeru, da bo ponudnik v skladu s to ponudbo v družbi Emona - Farma Ihan družba pooblaščenka, d.d. pridobil več kot 50% glasovalnih pravic, pa ponudnik ponuja 2.500,00 SIT na delnico družbe Farme Ihan d.d.


Ponudnik za delnice družbe Emona - Farma Ihan družba pooblaščenka, d.d. in delnice družbe Farme Ihan d.d. ponuja plačilo celotne kupnine v denarju, in sicer v roku 30 dni od dneva izteka veljavnosti ponudbe.



3. Veljavnost ponudbe


Ponudba velja od vključno 29.9.2006 do vključno 12.10.2006.


če bo sprejem ponudbe podan po pošti, se bo štelo, da je le-ta podan v roku, v kolikor bo oddan na pošto priporočeno najkasneje zadnji dan veljavnosti ponudbe.



4. Druga pomembna dejstva v zvezi s ponudbo za odkup


Z delnicami družbe Emona - Farma Ihan družba pooblaščenka, d.d. in delnicami družbe Farme Ihan d.d. se ne trguje niti na borzi niti na prostem trgu.


Ponudnik ima izdelan dolgoročni razvojni plan glede poslovanja in nadaljnjega razvoja družbe Farme Ihan d.d. in ne bo odpovedoval pogodb o zaposlitvi obstoječim delavcem omenjene družbe.


Delničarji družbe  Emona - Farma Ihan družba pooblaščenka, d.d. in družbe Farme Ihan d.d., ki želijo prodati svoje delnice ponudniku, naj v roku veljavnosti ponudbe pošljejo ponudniku vso dokumentacijo, kot to izhaja iz besedila ponudbe, ki se nahaja na sedežu Vseslovenskega združenja malih delničarjev.