Spričo neznosnega stanja na področju upravljanja družb ter volitev, vloge in odgovornosti nadzornih svetov delniških družb, posebej pa nadaljevanja skrajno pobalinskega ravnanja upravljavcev lastništva države in paradržavnih skladov, VZMD s konstruktivnimi predlogi zahteva urgentno spremembo zakonodaje ter katastrofalne sodne prakse. Kot zgovorno manifestacijo ne-delovanja pravne države na korporativnem področju, VZMD tokrat - v izrecnem nasprotju s sicer uveljavljeno prakso - objavlja popolno dokumentacijo (sodbo, tožbo, pritožbo, predloge, odgovor NKBM in priloge) sodne kalvarije v primeru tožbe VZMD zoper nezakonito (s strani predstavnikov države!) izvolitev nadzornega sveta na skupščini NKBM, ki naj javno in jasno prikaže šokantno dejansko stanje v konkretni praksi, ki je daleč, daleč od leporečja o transparentnosti, odgovornosti, pravičnosti, enakih možnostih (pred zakonom), standardih EU, novi in boljši korporacijski kulturi itd.
Dokončna sodba »v imenu ljudstva«, ki jo je v rekordnem času sproduciralo Višje sodišče v Mariboru v primeru tožbe VZMD proti Novi KBM, je po prepričanju kompetentnih strokovnih sodelavcev VZMD »težko razumljiva« in očitno usmerjena zgolj v potrditev sodbe Okrožnega sodišča z dne 4. 11. 2008 oz. zavrnitev tožbe z dne 14. 7. 2008 in pritožbe z dne 16. 12. 2008, s katerima je VZMD izpodbijal nezakonito (glede na Zakon o gospodarskih družbah (ZGD) in Zakon o bančništvu) izvolitev novega nadzornega sveta na šokantni skupščini NKBM 8. 7. 2009, kjer so predstavniki države docela ignorirali utemeljene interese in domišljene predloge malih delničarjev, čeprav so pred tem preko 110.000 državljanom z zvenečimi zagotovili odprodali kar 25 % delež v družbi.
 
 
Zaradi neznosnega stanja na področju upravljanja družb ter volitev, vloge in odgovornosti nadzornih svetov in uprav, posebej pa
popolnoma brezobzirnega nadaljevanja skrajno pobalinskega ravnanja upravljavcev lastništva države in paradržavnih skladov, VZMD odločno zahteva in konstruktivno predlaga urgentne spremembe zakonodaje in katastrofalne sodne prakse. Kot dodatno potrditev in šokanten primer ne-delovanja pravne države na korporativnem področju VZMD v nadaljevanju objavlja popolno dokumentacijo sodne kalvarije, ki naj javno in jasno prikaže obupno dejansko stanje.

 

 

Značke: skupščina