Povzetek konference,sklicane neposredno po seji NS NKBM,na pobudo civilnih iniciativ,angažiranih in zaskrbljenih za usodo NKBM.Kaže,da so bila zagotovila predsednika uprave NKBM prazna!

Povzetek tiskovne konference!

 

 

Tema:       KDO SE IGRA Z USODO Nove KBM, d.d. ?

 

 

Prisotni: Stojan Auer

 

LPR - Lista za pravičnost in razvoj

 

Vlado Kramberger

 

Civilna iniciativa »Nove KBM NE DAMO«

 

mag. Kristjan Verbič

 

VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

 

 

POVZETEK:

 

 

Na tiskovni konferenci so bili predstavljeni zadnji dogodki povezani z usodno skupščino Nove KBM, ki bo predstavljala pomemben mejnik v razvoju finančne skupine Nove KBM. Nevzdržno je dejstvo, da se v procesu sklica skupščine s strani predsednika uprave NKBM, d.d., gospoda Matjaža KOVAčIčA popolnoma ignorira legitimne predloge, ki so v interesu več kot 103.000 malih delničarjev. Kljub nekaterim javnim izjavam, da se strinja s predlogi in zahtevami, glede na bistveno spremenjeno lastniško strukturo Nove KBM, d.d., očitno zavest, da so tudi »navadni« državljani postali lastniki največje štajerske finančne institucije, še vedno predstavlja za njega očitno relativno nepomembno dejstvo.

 

 

Predviden sklic skupščine v mesecu juliju in predvidena dividenda (0,2 EUR na delnico) predstavljata popolnoma ignorantski odnos do množice malih delničarjev, ki še vedno čakajo na dan, ko jim bo jasno in transparentno predstavljena prihodnja strategija banke, katere lastniki so postali z neposrednimi vplačili!

 

 

Skupina Nove KBM je vitalnega pomena za razvoj prostora v katerem deluje. V procesih koncentracije kapitala in s tem povezane ekonomske moči je najpomembnejši subjekt na področju SV Slovenije. Skupščina Nove KBM bo usodnega pomena za prihodnji razvoj tako Nove KBM kot širše štajerske regije, kjer banka predstavlja najpomembnejši finančni steber poslovanja.

 

 

Od Vlade RS, ki je v položaju največjega lastnika Nove KBM, bo v največji meri odvisno ali bo skupščina sprejela odgovorne in gospodarne sklepe ter zaščitila interese svojih državljanov, ki so zaupali banki in v njo vložili svoj denar. Zaupanje v banko in ljudi, ki jo vodijo, je najpomembnejši temelj za dolgoročno in uspešno poslovanje.