Predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič se je danes sestal s predsednikom uprave Zavarovalnice Triglav mag. Andrejem Kocičem. Beseda je tekla predvsem o bližajoči se skupščini Zavarovalnice Triglav ter predlogu sprememb Statuta in načinih predvidene petdeset

Predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič se je danes sestal s predsednikom uprave Zavarovalnice Triglav mag. Andrejem Kocičem. Beseda je tekla predvsem o bližajoči se skupščini Zavarovalnice Triglav ter predlogu sprememb Statuta in načinih predvidene petdeset-odstotne dokapitalizacije.

 

Mag. Verbič je ponovil odklonilno stališče VZMD do »zaprtih« dokapitalizacij (z izključitvijo prednostne pravice) in s tem v zvezi napovedal vložitev nasprotnega predloga na skupščino. Predsednik VZMD je predstavil tudi drugačne, za male delničarje sprejemljive, možnosti dokapitalizacije, ki jim je mag. Kocič pozorno prisluhnil ter se zavezal k njihovi preučitvi.

 

Predsednik uprave Zavarovalnice Triglav je poudaril naklonjenost prizadevanjem VZMD v smeri zaščite interesov malih delničarjev ter izrazil pripravljenost za pomoč pri zagotavljanju ustrezne informiranosti in čim večje udeležbe malih delničarjev na skupščini Zavarovalnice Triglav. V ta namen sta se sogovornika strinjala o nujnosti skorajšnjega ponovnega srečanja v širši sestavi.