Delničarji poslovnega sistema Mercator, d.d., ki so izkazali namero za pristop k odškodninski tožbi zoper prevzemnike družbe, te dni v nabiralnike prejemajo obvestila o sprejetih pomembnih odločitvah o konkretnem načinu pristopa k tožbi, usklajen Delničarski sporazum in Pooblastilo odvetniški družbi, ki predstavljata podlago za pristop k odškodninski tožbi v okviru VZMD. Zbor pristopnikov k potencialni odškodninski tožbi zoper prevzemnike družbe Mercator, d.d., (Zbor) je pri oblikovanju stališč upošteval interes oškodovanih delničarjev Mercatorja in dodatne strokovne presoje pravnih ter finančnih vidikov.

VZMD je Zbor vseh 116 delničarjev, ki so (na podlagi javnega poziva VZMD, z dne 20. 5. 2009) kvalificirano priglasili interes za pristop k potencialni odškodninski tožbi, sklical z namenom seznanitve z vsemi predvidljivimi okoliščinami nadaljnjih postopkov, povezanih s potencialno odškodninsko tožbo. Tako je na Zboru sodeloval tudi odvetnik Klemen Veršič iz Odvetniške družbe Veršič - Perčič, o.p., d.o.o., iz Ljubljane, ki jo je VZMD predlagal za izvedbo pravnih postopkov iz naslova odškodninskega zahtevka zoper prevzemnike družbe Mercator, d.d. (Pivovarna Laško, d.d., Pivovarna Union, d.d., Radenska, d.d., in Infond Holding, d.d.) - zaradi kršitev prevzemne zakonodaje oz. opustitve objave prevzemne ponudbe ob pridobitvi kvalificiranega deleža po Zakonu o prevzemih (ZPre-1).

 

Zbor je podprl vložitev odškodninske tožbe na podlagi Delničarskega sporazuma v okviru VZMD. V obsežni in konstruktivni razpravi so na obravnavani predlog Delničarskega sporazuma posamezni udeleženci podali nekaj dopolnitev, Zbor pa je potrdil razpošiljanje dopolnjenega in dokončno usklajenega (med posameznimi navzočimi delničarji, VZMD in odvetniško družbo - do konca julija 2009) Delničarskega sporazuma vsem priglašenim interesentom ter sprejel podaljšanje roka za pristop k odškodninski tožbi. Rok za prejem izpolnjenih in podpisanih Delničarskih sporazumov ter Pooblastila odvetniški družbi na sedež VZMD, Salendrova 4, 1000 Ljubljana, je 7. september 2009.

 

Podrobnejši opis dogajanja z relevantnim gradivom in poročilom VZMD TV z Zbora pristopnikov k potencialni odškodninski tožbi zoper prevzemnike družbe Mercator,d.d., si lahko ogledate na spletni strani VZMD.

 

Mercator

Značke: srečanje