Poziv delničarjem Petrola, da se pridružijo nasprotnima predlogoma za skupščino, ki ju je podal Posebni pooblaščenec VZMD za Petrol Rado Tomažič.

 

Spoštovani!


Mali delničar Petrola, Slovenska energetska družba, d.d., Ljubljana, gospod Rado Tomažič, član izvršilnega odbora Vseslovenskega združenja malih delničarjev, je vložil dva nasprotna predloga na 15. zasedanje skupščine delniške družbe Petrol, Slovenska energetska družba, d.d., Ljubljana. Gospod Tomažič predlaga povečanje dividende iz 1.000,00 SIT bruto na 1.300,00 SIT bruto ter zmanjšanje mesečnih nadomestil za člane nadzornega sveta iz 1.600,00 EUR bruto na 1.000,00 EUR bruto, predsedniku nadzornega sveta pa zmanjšanje iz 3.200,00 EUR bruto na 2.500,00 EUR bruto.

Gospod Rado Tomažič organizira ob pomoči Vseslovenskega združenja malih delničarjev organizirano zbiranje pooblastil in bo tekom današnjega dne tudi obvestil Agencijo za trg vrednostnih papirjev.

V skladu s sklepi 5. redne seje IO VZMD poziva vse delničarje Petrola, da se pridružijo g. Tomažiču v njegovih prizadevanjih za večjo dividendo in manjše nagrade.


Za dodatne informacije in pojasnila vam je na voljo g. Rado Tomažič na rtomazic@volja.net.


Podpredsednik VZMD

David Jančič

Posebna pooblaščenca VZMD za Petrol

Rado Tomažič in Boris Krivic

Značke: skupščina