Jutri se bo predsednik VZMD z nekaj člani strokovne skupine sestal s predsednikom uprave Petrola. Pred srečanjem v VZMD pričakujejo konkretne odgovore in ustrezne dogovore.

Neposredno po vrnitvi iz Bukarešte, kjer je po enourni predstavitvi in razpravi Generalna skupščina Evropskega združenja delničarjev Slovenijo oz. VZMD sprejela v polnopravno članstvo, se bo predsednik VZMD sestal s predsednikom uprave Petrola.

Jutrišnjega sestanka na sedežu Petrola se bo poleg mag. Kristjana Verbiča udeležil tudi član strokovne skupine VZMD mag. Frane Mazovec. V neposrednem pogovoru z Markom Kryžanowskim ter drugimi pristojnimi predstavniki Petrola bosta skušala pridobiti dodatna, predvsem pa natančnejša pojasnila na vprašanja, ki jih je v odprtem pismu predsedniku uprave Petrola zastavilo VZMD (v zvezi s sklenitvijo okvirnega sporazuma o ustanovitvi skupnega podjetja za prodajo naftnih derivatov na območju srednje in jugovzhodne Evrope).

Poleg tega nam je predsednik VZMD napovedal, da želi podati oz. uveljaviti konkretne predloge za boljše informiranje in sodelovanje malih delničarjev Petrola, vključno s pobudo za zapolnitev izpraznjenega mesta v nadzornem svetu Petrola (po odstopu dr. Jožeta Zagožna) s predstavnikom malih delničarjev.