petrovčič2

SREDIN GOST: KRISTJAN VERBIČ:

4d.rtvslo.si/arhiv/na-tretjem/174536418

V včerajšnji oddaji Sredin gost (VIDEO), ki jo je vodila Vida Petrovčič, je bil tokratni gost mag. Kristjan Verbič, predsednik VZMD. V zanimivem intervjuju je mag. Verbič predstavil številne aktivnosti in prizadevanja VZMD, kakor tudi poglede na aktualne razmere in dogajanja.

Med drugim je predstavil uspešno »Delniško OPORO« pri VZMD (VIDEO) ter neuspešna prizadevanja za njeno ukinitev s strani finančne industrije. Tako je preko »Delniške OPORE« samo v zadnjem letu dni svoje delnice prodalo preko 1.000 delničarjev, ki so za svoje – v očeh mnogih že ničvredne ‒ delnice skupno prejeli krepko čez 250.000,00 €.

Opozoril je tudi na številne odprte in zaključene postopke, povezane z iztisnitvami delničarjev, ki se pogostokrat vlečejo dlje časa. Samo v zadnjem letu dni je tako VZMD po sodni in izvensodni poti zagotovil dodatno izplačilo za več kot 8.800 iztisnjenih malih delničarjev, v skupnem znesku preko 550.000,00 €.

Predstavil je še številne aktivnosti Združenja, povezane s škandalozno razlastitvijo imetnikov delnic in obveznic slovenskih bank leta 2013, ter na žalost manj poznana, a še kako intenzivna, mednarodna poslovno-investitorska programa VZMD Invest to Slovenia ‒ investo.si in International Investors' Network ‒ investo.international, v okviru katerih so za člane izpeljali odmevne predstavitve poslovnih priložnosti in slovenskih investicijskih potencialov v več kot 90 mestih, preko 50 državah, na petih kontinentih.

Z voditeljico sta se dotaknila še desetletne sage in zakulisja v primeru Velana, kjer je bil mag. Verbič obsojen na pogojno zaporno kazen (VIDEO).  

Medij: RTV SLO MMC

Avtorica: Vida Petrovčič 

Termin: 2. 5. 2018 ob 20:30 


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 65 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev