telekomslovenije logo

Na današnji skupščini družbe Telekom Slovenije, d.d., je bilo prisotnega 80,08 % kapitala z glasovalno pravico. Vsi sklepi so bili potrjeni praktično soglasno, razen sklep o spremembi Statuta in sicer v točki, ki je predvidevala, da mora imeti delavski direktor univerzitetno izobrazbo. Ob tem je Svet delavcev opozoril, da je to poseg v ustavno pravico, saj tovrstni pogoj ni opredeljen v nobenem zakonu, delničar Robert Ekart pa je podal tudi Nasprotni predlog. Omenjena sprememba Statuta je na koncu potrjena, pri čemer je proti glasovalo 1,24 % delničarjev.  


Delničarji so se seznanili z Letnim poročilom za poslovno leto 2015. Po prvotnem predlogu Uprave  je bila potrjena delitev dividend v višini 5,00 € bruto na delnico, kar skupno predstavlja 32.527.390,00 €, od 42.253.947,72 € bilančnega dobička za leto 2015. Dividende bodo delničarjem izplačane v roku 90 dni.

Praktično soglasno sta bili potrjeni tudi razrešnici Upravi in Nadzornemu svetu, kot tudi imenovanje družbe KPMG Slovenija, d.o.o., za revizorja za leto 2016.

Za konec so se delničarji seznanili z odstopom Mateja Goloba Matzeleta s funkcije člana Nadzornega sveta, ter za mandatno obdobje štirih let, po nasprotnem predlogu SDH, imenovali Dimitrija Marjanoviča. O prvotnem predlogu, ki je predvideval imenovanje Charlesa J Burdicka, delničarji niso glasovali. 




www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tvin www.investo.tv -preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 65 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev