Današnja Skupščina VZMD dobro obiskana, uspešna in takorekoč soglasna.

ZAPISNIK
Skupščine VZMD
,
ki je potekala 15. junija 2006, od 18.30 do 20.00,
v Centru Evropa, Dalmatinova 4, Ljubljana

Prisotni: Prisotnost rednih članov VZMD je razvidna iz Poročila verifikacijske komisije (Priloga 1), ki je sestavni del tega zapisnika, in ki mu je kot sestavni del priložena Evidenca članstva VZMD, v kateri je z lastnoročnimi podpisi evidentirana prisotnost rednih članov na Skupščini.


Dnevni red:

1. Sprejem Poslovnika o delu Skupščine in izvolitev delovnega predsedstva ter delovnih teles za vodenje Skupščine
2. Sprejem dnevnega reda
3. Poročilo predsednika o delovanju VZMD
4. Sprejem sprememb in dopolnitev Statuta
5. Izvolitev članov Izvršilnega odbora
6. Izvolitev članov Nadzornega odbora
7. Izvolitev članov častnega razsodišča

Sklicatelj Skupščine, predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič je ob 18.30 pozdravil članice in člane VZMD ter ostale prisotne. V kratkem nagovoru se je zahvalil rednim članom za dober odziv in številno udeležbo in sporočil, da so v skladu z 18. členom Statuta VZMD izpolnjeni pogoji za delo in sklepčnost Skupščine ter ob tem pozval predsednika verifikacijske komisije g. Mirana Barboriča, da poda poročilo o prisotnosti rednih članov VZMD. S tem je bila Skupščina otvorjena in je pričela z delom.

Ad. 1: Sprejem Poslovnika o delu Skupščine in izvolitev delovnega predsedstva ter delovnih teles za vodenje Skupščine


Sklicatelj je pozval člane, da podajo morebitne predloge sprememb ali dopolnil k predlogu Poslovnika o delu Skupščine (Priloga 2), ki so ga kot gradivo za Skupščino predhodno prejeli po pošti.

Redni član VZMD g. Rajko Stankoviæ se je priglasil k razpravi ter obrazložil predlog dveh sprememb predloga Poslovnika o delu Skupščine, ki ju je v obliki pisnih amandmajev predložil sklicatelju (Priloga 3). Sklicatelj je s predlaganima spremembama soglašal in ju sprejel.
Sledila je krajša razprava v kateri so posamezni člani izrazili svoja stališča o predlogu Poslovnika ter predlaganih amandmajih. Po izčrpani razpravi je dal sklicatelj na glasovanje naslednji sklep.  

Sklep 1: Skupščina VZMD sprejema Poslovnik o delu skupščine (vključujoč predlagana amandmaja).

Sklep je bil sprejet z 68 glasovi ZA in dvema PROTI.


Sklicatelj je predstavil predlog delovnega predsedstva ter odprl razpravo. Ker se ni nihče priglasil k razpravi je dal na glasovanje naslednji sklep.

Sklep 2: Skupščina VZMD izvoli delovno predsedstvo v sestavi:
predsednik mag. Kristjan Verbič, člana dr. Miran Mejak in Rajko Stankoviæ.

Sklep je bil soglasno sprejet.


Sklicatelj je predstavil predlog za zapisnikarja ter odprl razpravo. Ker se ni nihče priglasil k razpravi je dal na glasovanje naslednji sklep.

Sklep 3: Skupščina VZMD izvoli zapisnikarja Jana Zakrajška.

Sklep je bil soglasno sprejet.


Sklicatelj je predstavil predlog za overovitelja zapisnika ter odprl razpravo. Na pobudo nekaj članov se je predlagani kandidat mag. Martin Premk predstavil. Nato je dal sklicatelj na glasovanje naslednji sklep.

Sklep 4: Skupščina VZMD izvoli overovatelja zapisnika: Mag. Martina Premka.

Sklep je bil sprejet z 71 glasovi ZA.

Ad. 2: Sprejem dnevnega reda


Sklicatelj je predstavil predlog dnevnega reda ter odprl razpravo. Ker se ni nihče priglasil k razpravi je dal na glasovanje naslednji sklep.

Sklep 5: Skupščina VZMD sprejema predlagani dnevni red.

Sklep je bil soglasno sprejet.

Ad. 3: Poročilo Predsednika o delovanju VZMD


Predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič je podal izčrpno poročilo o delovanju Združenja, pri čemer se je dotaknil številnih področij in segmentov dosedanjih aktivnosti VZMD in njegovih sodelavcev. Posebej je predstavil finančno poročilo, predočil bruto bilanco (Priloga 4), skladno z računovodskimi standardi, ter po posameznih vsebinskih sklopih nanizal podatke o strukturi prihodkov, odhodkov in obveznosti.
Delovno predsedstvo je odprlo razpravo, v kateri so razpravljavci pozitivno ocenili dosedanje delovanje društva. Predsednik je odgovarjal na zastavljena vprašanja v zvezi z delovanjem društva, finančnim poslovanjem in statusnimi vprašanji Združenja. V izčrpnih odgovorih je izpostavil, da je od ustanovitve dalje število članov vztrajno naraščalo ter da se je začetni skupini petih aktivnih sodelavcev pridružilo še veliko število posameznikov in skupin, ki so s svojim delom pripomogli k uspehom Združenja. Pojasnil je, da ustanovna skupščina VZMD poleg Predsednika ni izvolila drugih predvidenih organov ter da je takšno stanje postalo nevzdržno, zato je bil skrajni čas za sklic Skupščine. Po izčrpani razpravi je dalo Delovno predsedstvo na glasovanje naslednji sklep.

Sklep 6: Skupščina VZMD sprejema poročilo Predsednika o delovanju VZMD in porabi finančnih sredstev VZMD.

Sklep je bil sprejet z 71 glasovi ZA.


Delovno predsedstvo je predstavilo Sklep 7 ter ga dalo v razpravo. V odgovoru na zastavljena vprašanja, povezana s Finančnim pravilnikom, je predsednik VZMD pojasnil, da mora v skladu s Statutom Finančni pravilnik sprejeti Izvršilni odbor, ki pa ga Skupščina doslej še ni izvolila. Ko bo izvoljen Izvršilni odbor, bo sprejem Finančnega pravilnika vsekakor ena od njegovih prioritetnih nalog. Po izčrpani razpravi je dalo Delovno predsedstvo na glasovanje naslednji sklep.

Sklep 7: Do sprejetja finančnega pravilnika in finančnega načrta v skladu s Statutom Skupščina VZMD dovoljuje razpolaganje s sredstvi največ do višine ustvarjenih prihodkov društva.

Sklep je bil soglasno sprejet.

Ad. 4: Sprejem sprememb in dopolnitev Statuta


Delovno predsedstvo je pozvalo člane, da podajo morebitne predloge sprememb ali dopolnil k predlogu Akta o spremembah in dopolnitvah Statuta VZMD (Priloga 5), ki so ga kot gradivo za Skupščino predhodno prejeli po pošti. V razpravi se je izpostavilo vprašanje v zvezi s 1. členom Akta, torej spremembo sedeža Združenja. Predsednik VZMD je pojasnil, da je trenutni sedež v zasebni hiši pridruženega člana Vojka Andreja Perhavca, kar za Združenje, glede na njegov razvoj, ni več primerno. Zato intenzivno poteka iskanje ustreznega poslovnega prostora za sedež VZMD. Po izčrpani razpravi je dalo Delovno predsedstvo na glasovanje naslednji sklep.

Sklep 8: Skupščina VZMD sprejema Akt o spremembah in dopolnitvah Statuta VZMD.

Sklep je bil sprejet z 71 glasovi ZA in enim PROTI.

Ad. 5: Izvolitev članov Izvršilnega odbora


Delovno predsedstvo je predstavilo listo kandidatov za člane Izvršilnega odbora, ki jo je v skladu s 23. členom Poslovnika o delu Skupščine predlagal Predsednik VZMD. Sledila je predstavitev kandidatov, nakar je Delovno predsedstvo pozvalo k splošni razpravi. Ker se ni nihče priglasil k razpravi je dalo Delovno predsedstvo na glasovanje naslednji sklep.

Sklep 9: Skupščina VZMD izvoli člane Izvršilnega odbora v sestavi: Dušan Lazar, dr. Miran Mejak, Rajko Stankoviæ, Nastja Sušinski, dr. Ludvik Toplak in Jan Zakrajšek.

Sklep je bil soglasno sprejet.

Ad. 6: Izvolitev članov Nadzornega odbora


Delovno predsedstvo je predstavilo listo kandidatov za člane Nadzornega odbora, ki jo je v skladu s 23. členom Poslovnika o delu Skupščine predlagal Predsednik VZMD. Sledila je predstavitev kandidatov, nakar je Delovno predsedstvo pozvalo k splošni razpravi. Ker se ni nihče priglasil k razpravi je dalo Delovno predsedstvo na glasovanje naslednji sklep.

Sklep 10: Skupščina VZMD izvoli Nadzorni odbor v sestavi: Alenka Butala, Dejan Gorenc in Davorin Petaros.

Sklep je bil soglasno sprejet.

Ad. 7: Izvolitev članov častnega razsodišča


Delovno predsedstvo je predstavilo listo kandidatov za člane častnega razsodišča, ki jo je v skladu s 23. členom Poslovnika o delu Skupščine predlagal Predsednik VZMD. Sledila je predstavitev kandidatov, nakar je Delovno predsedstvo pozvalo k splošni razpravi. Ker se ni nihče priglasil k razpravi je dalo Delovno predsedstvo na glasovanje naslednji sklep.

Sklep 11: Skupščina VZMD izvoli častno razsodišče v sestavi: dr. Branko Korže, Mirko Miklič, mag. Martin Premk.

Sklep je bil soglasno sprejet.

Dnevni red je bil izčrpan, zato je delovno predsedstvo ob 20.00 zaključilo Skupščino VZMD.

Zapisnikar: Jan Zakrajšek

Overovatelj: mag. Martin Premk

Delovno predsedstvo:
mag. Kristjan Verbič, predsednik
dr. Miran Mejak, član
Rajko Stankovič, član

Ljubljana, 15. junij 2006

Značke: skupščina