Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD) je znova, kakor že v preteklih dveh letih, aktivno sodeloval na Dnevu slovenskega kapitalskega trga 2012, ki je potekal 24. aprila v Austria Trend Hotelu v Ljubljani v organizaciji Ljubljanske borze s partnerji. Letos je VZMD največ pozornosti namenil svojim številnim nacionalnim in mednarodnim aktivnostim s poudarkom na dogodku »investo Expo«, ki bo v okviru investicijskega tedna “Investors’ Week” potekal od 19. do 23. septembra v Ljubljani.

Ena od temeljnih usmeritev dvodnevnega dogodka »investo Expo« bo ustrezno predstaviti glavne akterje na slovenskem kapitalskem trgu ter v Slovenijo in regijo Jugo-vzhodne Evrope privabiti tuje investitorje. V ta namen bodo le-te sproti obveščali o relevantnih informacijah s področja ekonomije, logistike, turizma, najvidnejših slovenskih podjetij, dejavnosti delničarjev ter sorodnih mednarodnih asociacij (EF - EuroFinuse, Euroshareholders in WFI - World Federation of Investors).

Ljubljanska borza je letos v sodelovanju s KDD - Centralno klirinško depotno družbo in drugimi partnerji organizirala že 7. Dan slovenskega kapitalskega trga, na katerem so se vlagateljem predstavile največje in najboljše slovenske borzne družbe, na vprašanja publike pa so odgovarjali tudi predsedniki njihovih uprav. Dogodek je s pozdravnim nagovorom otvoril g. Andrej Šketa, predsednik Uprave Ljubljanske borze, d.d., nato pa so sledile splošne predstavitve, namenjene vsem vlagateljem, na katerih so svojo »delniško zgodbo« predstavila podjetja: Mercator, d.d. (mag. Melita Kolbezen, članica Uprave), Pozavarovalnica Sava, d.d. (mag. Zvonko Ivanušič, predsednik Uprave), Gorenje, d.d. (dr. Peter Groznik, član Uprave), Intereuropa, d.d. (mag. Ernest Gortan, predsednik Uprave), Krka, d.d. (g. Jože Colarič, predsednik Uprave), Petrol, d.d. (mag. Tomaž Berločnik, predsednik Uprave), Luka Koper, d.d. (g. Marko Rems, član Uprave), Nova KBM, d.d. (mag. Andrej Plos, predsednik Uprave), Zavarovalnica Triglav, d.d. (g. Igor Stebernak, član Uprave), Telekom Slovenije, d.d. (g. Zoran Janko, član Uprave).

Glavni poudarek je bil na predstavitvi poslovanja in strategiji družb v prihodnje (trenutne razmere, glavni trgi, izdelki in storitve, »value driverji«), vzporedno s predstavitvami pa so potekali tudi individualni sestanki, namenjeni izključno portfeljskim vlagateljem, ki zagotavljajo obema stranema kar največ možnosti za poglobljen pogovor.


Sorodne VIDEO REPORTAŽE in prispevki:

VIDEO REPORTAŽA - investo.si in VZMD se letos že tretjič predstavljata na sejmu Kapital 2012 (Ljubljana, april 2012)

VIDEO REPORTAŽA - tudi ugledni udeleženci mednarodne konference ”Bled Forum” izrazili močan interes za ”Investors’ Week” med 19. - 23. septembra v Ljubljani (Bled, april 2012)

VIDEO REPORTAŽA - »Investors' Week 2012«, ki bo septembra v Ljubljani, k udeležbi navdušil vplivne predstavnike investitorjev in evropskih institucij tudi na Mednarodni konferenci na Bruseljski borzi (Bruselj, Gent, Ljubljana, marec 2012)

VIDEO REPORTAŽA - ugledni udeleženci dveh blejskih mednarodnih konferenc ”India and Slovenia as Business Partners” in ”CloudForum” izrazili močan interes za”Investors’ Week”, septembra v Ljubljani (Bled, marec 2012)

VIDEO UTRINKI - Predsednik Svetovne federacije investitorjev (WFIC) na ljubljanskem Nebotičniku najavil največje mednarodno srečanje predstavnikov investitorjev, ki ga v 2012 v Sloveniji organizirajo z VZMD, ter podelil nagradi»Delničarjem prijazna družba« in »Smeli borzni koraki« (Ljubljana, december 2011)

VIDEO REPORTAŽA ter VIDEO COMMENTARY o uradnem in prijateljskem obisku direktorja EuroInvestors in sekretarja Euroshareholders, častnega gosta VZMD na obeh osrednjih investitorskih sejmih v Sloveniji, v luči programa investo.si in mednarodnih dejavnosti VZMD (Ljubljana, april 2011)

VZMD.TV - sekretar Euroshareholders in direktor EuroInvestors od jutri v Ljubljani častni gost VZMD / investo.si na obeh osrednjih investitorskih sejmih (Gospodarsko razstavišče in Hotel Mons) ter na obisku sedeža družbe Mercator, kjer bo z upravo govoril tudi o sodelovanju v projektu EuroVote (Ljubljana, april 2011)

VZMD.TV - utrinki z včerajšnje prireditve Dan slovenskega kapitalskega trga (Ljubljana, maj 2010)


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 215 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si